У Палаці культури імені Хоткевича виявили розтрат на понад 2 мільйони

pal

Львівські аудитори виявили у міському Палаці культури ім. Г. Хоткевича непродуктивні витрати понад 2 мільйони гривень та втрати на суму 827 тисяч гривень.

Як інформує пресслужба Західного офісу Держаудитслужби, фахівці Західного офісу Держаудитслужби провели державний фінансовий аудит діяльності та ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності Міського Палацу культури ім. Г. Хоткевича (далі – Палац) за період з 01.09.2016 по 30.09.2019.

Виявлено непродуктивні витрати на суму понад 2 мільйони гривень, упущені вигоди на суму майже 1,4 мільйона гривень, завищення в обліку дебіторської заборгованості на 136,9 тисячі гривень та низку фінансових порушень, що призвели до втрат  на суму 827,5 тисячі гривень.

Левову частку непродуктивних витрат – 1,7 мільйона гривень – склали видатки на оплату праці, здійснені внаслідок неефективних управлінських рішень: без затвердження уповноваженого органу в штат Палацу прийнято працівників, посади яких не передбачені Примірними штатними нормативами.

Через включення не всіх здійснених витрат до калькуляції вартості наданих платних послуг втрачено можливість отримати розрахунково 1,4 мільйона гривень доходів.

У Палаці виявлено  незаконні видатки 406,4 тисячі гривень на оплату праці та відрядження працівників.

Встановлено завищення потреби у бюджетних коштах на 376,8 тисячі гривень. Аналізуючи документи, аудитори зауважили, що Положення про преміювання працівників Палацу затверджено з порушеннями норм чинного законодавства: передбачено створення фонду преміювання, зокрема, за рахунок економії енергоносіїв. У 2017-2018 рр. необґрунтовано завищено потребу в коштах на теплопостачання, які в подальшому спрямовувалася на виплату премій працівникам. Це призвело до матеріальної шкоди (втрат) на зазначену суму.

Через не проведення претензійно-позовної роботи втрачено можливість стягнути із приватного підприємства прострочену дебіторську заборгованість на суму 44,3 тисячі гривень у зв’язку із закінченням строку позовної давності.

За наслідками проведеної ревізії в.о. директора Палацу надіслано вимоги щодо усунення виявлених порушень і недопущення їх в подальшому.

Матеріали ревізії передано у Львівську місцеву прокуратуру № 2.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: