Уряд придумав, як спростити взаємодію бізнесу і військкоматів

2020-01-20 10.26.58 nv.ua 0e79e26a8f2e

Кабмін хоче звільнити бізнес від необхідності листуватись із військкоматами щодо своїх співробітників.

Уряд знайшов рішення, яке допоможе зменшити бюрократію у взаємовідносинах бізнесу і військкоматів. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

Він зазначив, що відповідно до законодавства, компанії мають листуватися з військкоматами щодо своїх співробітників. Водночас усе листування відбувається виключно у паперовій формі.

«Після ряду зустрічей з Міністерством оборони та іншими органами ми відкрили проект з двох частин. По-перше. Як відомо, зараз компанії подають по своїх співробітниках звітність у податкову службу. Наша ідея проста: додати в цю звітність пару полів по військовому квитку та вбити, таким чином, паперові документи», — написав Дубілет у Facebook.

«І по-друге. Зараз бізнес повинен повідомляти військкомати про всілякі зміни в даних своїх співробітників. Тут рішення очевидне: зробити автоматичний збір інформації з уже наявних реєстрів і автоматично надсилати ці дані до військкоматів, не відволікаючи бізнес», — додав він.

За словами Дубілета, зараз уряд складає план впровадження цього проекту. Міністр прогнозує, що відповідні зміни до законодавства буде ухвалено вже у 2020 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: