Заступницю прокурора Львівщини звільнили за непрофесіоналізм

1398429

Племінницю екс-начальника управління «К» СБУ Василя Пісного Галину Борейко звільнили з посади заступниці прокурора Львівщини «у зв’язку із неналежним виконанням посадових обов'язків».

Відповідний наказ у понеділок, 20 січня, підписав генпрокурор України Руслан Рябошапка, пише «Zahid.net».

«Звільнити Борейко Галину з посади заступника прокурора Львівської області у зв’язку з неналежним виконанням посадових обов’язків, установлених для відповідної адміністративної посади (пункт 3 частини першої статті 41 Закону України «Про прокуратуру», – йдеться у тексті наказу генпрокурора. При цьому у документі не вказано, за які саме недоліки у роботі її звільнено з посади.

Зазначається, що підставою для звільнення Галини Борейко стало рішення Ради прокурорів України від 16 січня 2020 року.

Як повідомили журналістам у прокуратурі, Галину Борейко звільнено з адміністративної посади заступниці прокурора Львівщини у резерв із подальшим звільненням з органів прокуратури. При цьому на час перебування у резерві їй протягом місяця виплачуватиметься зарплата рядового прокурора.

Наразі посада заступника прокурора Львівщини залишається вакантною.

Галина Борейко обіймала посаду заступниці прокурора Львівщини Юрія Квятківського з червня 2016 року. Її рідний дядько Василь Пісний тоді перебував на посаді заступника Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ і вважався протеже тодішнього генпрокурора Юрія Луценка, який і призначив Борейко на посаду заступника прокурора Львівської області.

Галина Борейко була призначена заступницею прокурора Львівщини попри те, що перед тим (у липні 2015 року) вона провалила конкурс на нижчу посаду – керівника Львівської місцевої прокуратури №2. Тоді серед 30 кандидатів відібрали 16 претендентів, а вона посіла 22 місце, набравши лише 98,33 бали. Для порівняння, найвищий результат становив 169 балів.

Відповідно до декларації за 2018 рік, у власності Галини Борейко два будинки – площею майже 230 кв м у Брюховичах та 165 кв м у Львові, земельна ділянка площею 5 соток у Брюховичах. Їздить заступниця обласного прокурора на Mercedes-Benz C 200, 2006 року випуску. Задекларувала понад 650 тис. грн зарплати. Тримає майже півмільйона грн та 28 тис. доларів у банку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: