«Музика їде на Сихів»: Соломія Чубай та відомі гурти виступлять у Центрі Довженка (фото)

IMG_4225

26 січня о 18:00 у Lviv Dovzhenko Centr з благодійним концертом виступлять співачка Соломія Чубай, симфонічний оркестр «Inso-lviv», гурти «ROCKOKO» і «Джалапіта».

26 січня, о 18:00, у Lviv Dovzhenko Centr з благодійним концертом виступлять співачка Соломія Чубай, симфонічний оркестр «Inso-lviv», гурти «ROCKOKO» і «Джалапіта».

На концерті виконавці презентують нетипові для Західної України колядки та щедрівки – це символізуватиме завершення зимового циклу свят та закликання весни. Кошти, виручені з продажу квитків, обіцяють передати на потреби центру реабілітації «Джерело», передає кореспондент ІА Дивись.info.

Для того, щоби залучити до заходу більше відвідувачів, адміністрація Центру Довженка оголосила великі акції для гостей, які хочуть придбати квитки.

«Знижка для освітян, зокрема для вчителів музичних шкіл Львова становить 40%, – розповідає очільниця Центру Довженка Марта Іванишин. – Так ми намагаємося привернути увагу львів'ян та трішки змінити імідж Центру».

Марта Іванишин

Максимальний квиток коштує 480 грн, мінімальний – від 120 грн.

Для того, щоб анонсувати концерт, музиканти зібралися у Гарнізонному храмі та зіграли декотрі з композицій.

Як зазначає співачка Соломія Чубай, місце для проведення музичного превью обрали не випадково.

Якісну музику – в спальні райони

«Гарнізонний храм обрали, бо тут гарна акустика, і звідси дух Різдва хочеться перенести у райони Львова, зокрема на Сихів. Музиканти «Inso-lviv» сказали: якщо до них на концерти не йдуть мешканці Сихова, то вони самі поїдуть на Сихів», - каже Чубай.

Таким чином, пояснила співачка, музиканти намагаються перенести концерти з центру у спальні райони Львова, щоб останні теж надихнулися крутими проєктами.

Програма концерту складатиметься з колядок і щедрівок у сучасних оранжуваннях. Анонсують також прем’єру від Михайла Романишина з ROCKOKO.

«Твір виконуватиметься вперше, лише надіслалися свіжі ноти, буде окрема програма від симфонічного оркестру «Inso-lviv», окрема програма від мене – колядки та щедрівки, яких мене навчила моя бабця Стефа. Також будуть нові композиції, які ще ніхто не чув – колядки та щедрівки зі Східної та Центральної України у сучасних аранжуваннях», – інтригує Соломія Чубай.

«Колискові для Олекси»

Крім цього, концерт також передбачає благодійний проєкт «Колискові для Олекси», адже син Соломії Чубай Олекса росте з аутизмом, а в центрі реабілітації «Джерело» навчають та розвивають таких дітей.

«Ми з «Джерелом» дружимо, постійно виступаємо на благодійних концертах разом з «Джалапітою». Це буде важливий меседж сприйняття іншості: на концерт запрошені діти з «Джерела» і їхні батьки, – пояснює Соломія Чубай. – Крім цього, у Центрі Довженка в часі заходу триватиме продаж виробів вихованців центру, які відвідувачі зможуть придбати і передати кошти дітям».

Під час концерту 26 січня також презентують альбом, до створення якого долучилися «Джалапіта»,  ROCKOKO, Юрій Адрухович, Сергій Жадан, Віктор Морозов – альбом «Поети» до циклу «Чубай. Україна. Любов». Як зазначили музиканти, альбом міститиме композиції на слова Миколи Вінграновського, Василя Стуса, Лесі Українки.

Довідка. Навчально-реабілітаційний центр «Джерело» засновано у 1993 році батьками товариства «Надія» та волонтерами з Канади. Сьогодні у джерелі працює понад 120 фахівців, 260 осіб беруть участь у щоденних програмах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: