Nestle витратить 2 мільярди доларів на перехід до еко-упаковки, що переробляється

9130f63-nestle-vytratyt-2-milliardy-na-eko-upakovku

Nestlé створює ринок для переробленого харчового пластику і засновує фонд для підтримки інновацій у сфері упаковки.

Компанія Nestlé оголосила про намір вкласти до 2 млрд швейцарських франків у забезпечення переходу від використання первинного пластику до застосування переробленого харчового пластику, а також прискорення розробки інноваційних сталих технологій упаковки.

Продовжуючи виконувати взяте у 2018 р. зобов’язання щодо повного переходу на упаковку з перероблених або придатних для повторного використання матеріалів до 2025 р., Nestlé у згаданий період на третину скоротить використання первинного пластику, водночас працюючи з іншими організаціями над розбудовою циркулярної економіки та очищенням океанів, озер і річок від пластикових відходів.

Якість і безпека харчових продуктів мають першочергове значення, а упаковка відіграє важливу роль у їх забезпеченні. Більшість видів пластику важко переробити таким чином, щоб вони були придатні для упаковки харчових продуктів. Це призводить до обмеженої пропозиції переробленого харчового пластику. Задля створення відповідного ринку, компанія Nestlé зобов’язалася закупити в період до 2025 р. понад 2 млн т переробленого харчового пластику та виділити більш як 1,5 млрд швейцарських франків на оплату різниці у вартості більш екологічних матеріалів. Компенсувати витрати на дану ініціативу компанія планує за рахунок підвищення ефективності власної роботи.

Ще один ключовий виклик на шляху до майбутнього, вільного від відходів — інновації у сфері упаковки, в т.ч. нові матеріали, використання тари споживачів та технології переробки. На додачу до потужної внутрішньої дослідницької роботи, яку Nestlé виконує силами власного Інституту пакувальних технологій, компанія стане засновником  венчурного фонду на 250 млн. швейцарських франків для інвестицій у стартапи, що працюють у даній сфері.

Ці дві ініціативи доповнюють значні зусилля Nestlé у сфері досліджень, закупівель та виробництва, спрямовані на перехід на упаковку придатну до повторного використання або переробки та досягнення цілі щодо нульових викидів парникових газів до 2050 р. Виконуючи власне зобов’язання щодо упаковки та з метою підвищення прозорості, Nestlé буде повідомляти про нові ініціативи та регулярно інформувати громадськість про хід виконання існуючих.

«Пластик взагалі не повинен викидатися на звалище або забруднювати довкілля», — сказав Марк Шнайдер, головний виконавчий директор Nestlé S.A. «Створення переробленого пластика, який можна буде використовувати для пакування харчових продуктів — величезний виклик для нашої галузі. Саме тому, на додачу до мінімізації використання пластику та збору відходів, ми хочемо замкнути цикл та зробити більшу кількість пластику придатною для безкінечної переробки. Ми активно рухаємося до створення більш об’ємного ринку для переробленого харчового пластику та прискорення інновацій у галузі упаковки. Закликаємо інші компанії приєднатися до нашого руху».

«Ми раді, що Nestlé виділила 2 млрд швейцарських франків для інвестицій у створення циркулярної економіки для пластику на додачу до скорочення на третину використання первинного пластику до 2025 р. Позбуваючись непотрібного нам пластику, реалізуючи інновації щодо повторного використання і нових матеріалів, а також циклічно переробляючи потрібний нам пластик — також і в сфері харчового використання, що складніше — ми можемо створити економіку без пластикових відходів. Виконання оголошених сьогодні зобов’язань стане суттєвим внеском до реалізації цього бачення», — зазначив Ендрю Морлет, генеральний директор фонду Еллен Макартур.

Інформаційна довідка

Nestlé – найбільша компанія світу у сфері виробництва продуктів харчування та напоїв, яка представлена у 189 країнах, а 323 тисячі співробітників працюють для досягнення спільної мети Nestlé – підвищувати якість життя й сприяти здоровому майбутньому. Nestlé пропонує широкий асортимент продуктів і послуг для родин та домашніх тварин. Має понад 2000 торгових марок: від всесвітньо відомих брендів, таких як NESCAFÉ або Nespresso, до лідерів локальних ринків. Результати компанії зумовлені веденням стратегії раціонального харчування та здорового способу життя. 

Nestlé розпочала свою діяльність в Україні в 1994 році з відкриття представництва. Відтоді компанія просуває такі міжнародні бренди, як NESCAFÉ, Nesquik, Nuts, Friskies, KitKat та ін. У 1998 році Nestlé S.A. придбала контрольний пакет акцій ЗАТ «Львівська кондитерська фабрика «Світоч»». У травні 2003 року в Києві засновано ТОВ «Нестле Україна». У кінці 2003 року Nestlé S.A. придбала 100% акцій підприємства «Волиньхолдінг» (ТМ «Торчин»). В 2010 році Nestlé S.A. придбала ТОВ «Техноком», виробника продуктів швидкого приготування під ТМ «Мівіна». У 2012 році у Львові було створено Nestlé Business Service (NBS Lviv), що є одним із п’яти сервісних центрів Nestlé у світі та надає послуги з підтримки підрозділів компанії Nestlé у більше ніж 50 країнах світу.

Бізнес Nestlé в Україні представлений такими напрямами: кава та напої, кондитерські вироби, кулінарія (холодні соуси, приправи, супи, продукти швидкого приготування), дитяче та спеціальне харчування, готові сніданки, корми для домашніх тварин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: