У приміщенні кінотеатру «Арлекіно» відкриють сучасну медіатеку

2020-01-21 11.43.31 city-adm.lviv.ua 8cb4930f74c6

У Залізничному районі цього року відкриється довгоочікувана оновлена бібліотека-філія № 17 ЦБС для дорослих міста Львова (вул. Городоцька, 285), що стане великим культурним хабом для цілого району.

Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

Процес переосмислення почався ще в кінці 2016 року з обговорень ідей з громадою, урбаністами та лідерами думок. Протягом двох тижнів активісти разом з Інститутом міста працювали над концепцією розвитку нового простору. Зокрема, серед мешканців району було проведено соціологічне опитування (вибірка 60 людей, серед яких відвідувачі бібліотеки та мешканці району), у результаті якого усі опитані одноголосно проголосували за те, щоб тут залишилася бібліотека. 80% хочуть, щоб тут було приміщення, де можна провести презентації чи творчі зустрічі, 30% проголосували за кімнату для дітей — місце, де з дітьми займалися педагоги, а також по 12% отримали зона активного відпочинку та коворкінг.

У фінальному проекті бібліотека та кінотеатр об’єднуються, що дає можливості масштабувати діяльність сучасної бібліотеки у формат мульфункціонального простору, який має на меті задовільнити усі культурні потреби мешканців. Бібліотека міститиме великий коворкінг як для індивідуальної роботи так і роботи в групі, місце для проведення театральних та інших перформативних практик, облаштовані експозиційні зони, спеціальне обладнання для організації концертів, лекторіїв, зустрічей та кінопереглядів. Окремі приміщення облаштують під кава-зону, ігрову-зону, IT-зону, антистрес-кімнату, майстерку. Простір буде максимально інклюзивним, комфортним і зручним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: