Ексучаснику українських телешоу скасували смертний вирок у Малайзії

82583913_3373819926024066_1779860569453494272_n

Засудженому до страти в Малайзії громадянину України скасовано смертний вирок. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

Засудженому до страти в Малайзії громадянину України скасовано смертний вирок. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомила омбудсман Людмила Денісова.

Зазначається, що Роман Золотарьов – ексучасник шоу «Х-фактор» та «Битва хорів». До ув’язнення він займався артистичною діяльністю в Україні, але ухвалив рішення поїхати до Бразилії на заробітки.

Вже у квітні 2017 року мав повернутися до України через раптове скасування домовленостей з роботодавцем. Вирушаючи додому, на прохання незнайомих осіб, Роман погодився доправити до Лаосу валізу з речами, попередньо переконавшись, що там дійсно були лише речі.

Проте під час пересадки у міжнародному аеропорту м. Куала-Лумпур був затриманий митними органами Малайзії. 29 березня 2019 р. Вищий суд м.Шах-Алам, засудив громадянина України до смертної кари (через повішання).

«Відразу після винесення вироку до мене звернувся батько Романа за допомогою – розпочалася боротьба за долю нашого громадянина. Були проведені телефонні розмови з консулом Посольства України у Малайзії, підготовлені листи та звернення у відповідні правозахисні інституції Малайзії. Я також особисто зверталась до Голови комісії Малайзії з прав людини Тану Шрі Разалі Біну Ісмалілу з проханням сприяти звільненню українця.

Саме завдяки спільним зусиллями Офісу Омбудсмана та українських дипломатів смертний вирок Роману Золотарьову було скасовано. Він вже повернувся на Батьківщину та зустрівся зі своїм батьком», – написала Людмила Денісова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: