Представник ВООЗ порадив українцям, як убезпечитися від коронавірусу

bfc4ba4675eff9bc7f4e93b96a549619

У четвер, 23 січня, Міністерство охорони здоров'я України спільно з представником Всесвітньої організації охорони здоров'я провели екстрений брифінг з нагоди розповсюдження коронавірусної інфекції.

Фахівці порадили українцям, як убезпечитися від вірусу, передає ІА Дивись.info.

Під час брифінгу зазначили, що ВООЗ «не обмежує переміщення людей та товарів між кордонами».

Для того, щоб вберегтися від віруса, варто ретельно мити руки. А якщо почуваєтеся погано, звернутися до лікаря. Також у тих випадках, якщо ви контактували з людьми, які відвідували регіон спалаху вірусу (китайське місто Ухань та суміжні райони), варто пройти обстеження у медичному закладі.

Також МОЗ рекомендує уникати вживання продуктів без термічної обробки, особливо - м'ясних і рибних страв. Йдеться, зокрема, про суші, а також десерти, в яких використовуються сирі яйця.

Як зазначили під час брифінгу, ризиу поширення вірусу людиною або товаром, що перебувала/-в у контакті з районом спалаху, визначаєтсья як середній.

Нагадаємо, хвороба почала ширитися в китайському місті Ухань, населення якого складає понад 11 мільйонів людей.

  • Багато ранніх випадків зараження вірусом були безпосередньо пов’язані з рибним ринком в Ухані.
  • Від нового коронавірусу вже померли 17 людей, понад пів тисячі заражених зараз у Китаї.
  • Медики Центральної лікарні Уханю працюють у спеціальних захисних костюмах, попри це заразились небезпечною хворобою 11 лікарів.
  • Випадки захворювання реєструють у різних країнах світу. Зокрема, у Таїланді зафіксовані 4 випадки, по одному – в Японії, Південній Кореї та США. Поки перевіряють пацієнтів з підозрою на це захворювання в Італії та Росії.

Коронавірус – це рід вірусів, що розмножуються в цитоплазмі інфікованих клітин. В основному, коронавірусами заведено вважати віруси інфекційного бронхіту птахів, хоча в цю родину входять і коронавіруси людини. Досі вважали, що коронавірус вражає тварин. Передача від людини до людини досить обмежена. Точні причини спалаху в Китаї ще з’ясовують.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: