Рябошапка підписав підозру у розкраданні бюджету шістьом ексчиновникам

_georgiy_id8280_650x410_3_650x410

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка підписав підозру щодо екснардепа з «Народного фронту» Георгія Логвинського і колишньої першої заступниці міністра юстиції Наталії Бернацької.

Їх звинувачують у крадіжці з державного бюджету 54 мільйонів гривень. Про це повідомляє «Українська правда» із посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Зазначається, що вручити підозри фігурантам розслідування нині не можуть, оскільки ті перебувають за межами України. Зокрема, вони поїхали на Міжнародний економічний форум до швейцарського Давосу.

Як йдеться в інформації на сайті Національного антикорупційного бюро, ще у 2015-2016 роках Логвинський із співучасниками за допомогою топпосадовців Мін'юсту вкрав у держави 54 мільйони гривень.

Загалом, за даними слідства, до злочинної схеми причетні шестеро: Логвинський, Бернацька, колишній урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ (ймовірно Борис Бабін) і троє технічних виконавців та пособників.

Зі свого боку Бернацька заявила, мовляв, діяла абсолютно законно – для зниження рівня заборгованості за рішеннями ЄСПЛ. За її словами, з 2014 року Мін'юст виконав тисячі рішень і підписав «сотні дружніх врегулювань», що за практикою ЄСПЛ економить бюджетні кошти України для подальших виплат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: