Що відомо про ветерана АТО, з яким побився Кива

630_360_1578648722-102
Фото: РБК-Україна

Вчора, 22 січня, у київському ресторані «MOCCO» Кива напав на одного з відвідувачів закладу, між ними зав'язалася бійка. Пізніше з'ясувалося, що відвідувачем є ветеран АТО Михайло Майман.

ІА Дивись.info поцікавилася, що відомо про чоловіка, з яким побився Кива.

Як розповів Михайло Майман екснардепу Віталію Купрію, він служив у батальйоні «Свята Марія». Цей підрозділ здебільшого складається з добровольців політичної партії «Братство». У фейсбуці Маймана (позивний – Помагайбо) є фото з лідером «Братства» Дмитром Корчинським у камуфляжі та зі зброєю.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2284712401853680&set=a.1376931719298424&type=3&theater

За словами Маймана, він перебував в зоні АТО у 2014-2016 роках. А після того виїхав до США з політичних мотивів. Перебував на території Сполучених Штатів за туристичною візою.

Судячи з фото в соцмережах, Михайло Майман є палким поборником команди чинного президента «Слуга народу». Зазначимо також, що у 2019 році Майман балотувався до Верховної Ради по мажоритарному округу, однак депутатом не став. На момент реєстрації був безробітним, проживав у Києві.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2326497341008519&set=a.1376931719298424&type=3&theater

Читайте також: Кива побився з ветераном АТО (відео)

Про те, що Михайло Майман та Ілля Кива були знайомі напередодні, свідчить архівне фото.

Ілля Кива і Михайло Майман з батальйоном "Свята Марія" в зоні АТО (архівне фото)

Як розповів Михайло Майман в інтерв'ю телеканалу «Наш», він прийшов у ресторан зі своїм другом та його дочкою, і в цей час у закладі неподалік знаходився Кива зі своїми співрозмовниками. Майман зазначив, що нардеп поводився огидно і голосно нецензурно лаявся. Через це Майман з товаришем і дівчинкою вирішили покинути заклад. Коли він підвівся, щоб піти, його помітив Кива і підійшов з погрозами.

Під час служби на Донбасі Майман був заступником командира батальйону «Свята Марія» в Маріуполі та Бахмуті (Артемівську), і в цей час Кива був першим заступником начальника Головного управління Національної поліції у Донецькій області за В'ячеслава Аброськина.

«Вони разом налаштували бізнес у зоні АТО. В плані того, що фури, які проїжджають через блокпости, платять по 100 тисяч гривень. Наркотики контролює безпосередньо Кива по зоні АТО. І був наказ від Іллі спалювати машини, які проїжджають через блокпост і не платять 100 тисяч гривень за проїзд. Це саме тоді була посівна, і люди возили дизель, щоб посіятись», – розповів Майман.

За словами чоловіка, він відмовився, і перед тим, як піти «на гражданку» в 2016 році, політик обіцяв помститися за порушення «наказу».

У столиці Майман випадково в кафе натрапив на нардепа, коли той сидів зі своїми друзями – кримінальними авторитетами з Дніпропетровської та інших областей.

В цей час Киві показали на Маймана, політик підійшов до нього зі словами: «Стій, я зараз тобі поясню... Я тебе попереджав, що я тобі голову відріжу?» Після цього вдарив головою в обличчя і зламав йому ніс.

«Голова в нього дубова!» – зізнався ветеран.

Незабаром після інциденту 22 січня в закладі «МОССО» політик сам звернувся до правоохоронців із заявою про отримання побоїв, але на кадрах, знятих камерами спостереження в кафе, видно, що Кива перший підійшов до відвідувача і вдарив головою в обличчя, і вже після цього Майман дав здачі кривдникові та наніс удар кулаком. Тут же втрутилася охорона нардепа і відтягла ветерана.

Зазначимо, генеральний прокурор України Руслан Рябошапка особиство відкрив кримінальне провадження за фактом побиття ветерана АТО народним депутатом.

Події кваліфікували за статтею про умисне нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Якщо провину Іллі Киви доведуть, йому може загрожувати до трьох років ув'язнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: