В Ізраїлі спантеличені заявою Зеленського про передачу місць української делегації на форумі пам’яті Голокосту

f444144f48bdf82afcb90294da510f7c_1579760336_extra_large

Ізраїльський меморіальний центр Яд Вашем спантеличений заявою українського президента Володимира Зеленського про те, що він та українська делегація передали свої місця на Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту тим, хто пережив ту трагедію і не зміг потрапити на захід.

Про це пише The Times of Israel, передає Громадське.

«Сьогодні вранці президент України оголосив про своє відкликання, заявивши, що передає участь жертвам Голокосту. Президенту пояснили, що ми дали згоду на присутність тих, хто вижив (під час Голокосту — ред.), хто звернувся до нас в останні дні. Тому його рішення спантеличує, і прикро, що він робить такий крок щодо заходу з назвою «Пам’ятай про Голокост для боротьби з антисемітизмом», — йдеться в повідомленні меморіального центру.

Минулого тижня ізраїльське Army Radio повідомило, що лише 30 із 800 місць на церемонії були зарезервовані для жертв Голокосту. Згодом Яд Вашем пояснив, що цей форум — це не публічна церемонія, а скоріше зібрання лідерів.

Яд Вашем зазначив, що в Ізраїлі мешкає близько 100 тисяч людей, які пережили Голокост, було б неможливо запросити навіть частину з них.

Водночас на форумі присутні щонайменше 47 світових лідерів чи високопоставлених дипломатів, серед яких 26 президентів, чотири королі (Іспанії, Голландії, Бельгії та Люксембургу) та чотири прем’єр-міністри.

У нещодавньому інтерв’ю The Times of Israel Зеленський зазначав, що неодмінно буде на церемонії. Більше того, він висловлював думку, що мав би виступити на форумі з огляду на те, що кожен четвертий єврей із загиблих у Голокості мав зв'язок з Україною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: