Які свята відзначають 23 січня (іменини, народні прикмети)

1447784560259

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 23 січня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 23 січня в Україні і світі.

Свята та події 23 січня

День ручного письма (День почерку). Це свято покликане нагадати всім про важливість ручного письма, несправедливо забутого сьогодні через велику кількість цифрової та друкованої інформації.

Народився Філарет (1929). Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України. Український православний архієрей. 2-ий предстоятель Української православної церкви Київського патріархату.

Народився Павло Тичина (1891). Відомий український і радянський поет (новатор поетичної форми), перекладач, політик і громадський діяч. Голова Верховної Ради УРСР двох скликань (1953–1959). Міністр освіти УРСР (1943–1948).

В домі рідного батька священника чекістським бандитом був застрелений Микола Леонтович (1921). Український композитор, автор широковідомих обробок українських народних пісень. Його обробка «Щедрика» відома у всьому світі як різдвяна колядка «Carol of the Bells». Жертва більшовицького режиму.

Іменини 23 січня

Цього дня іменини святкують: Григорій, Марко, Павло, Макар, Феофан, Анатолій, Феліція.

Народні прикмети 23 січня

  • Ясна погода 23 січня віщує сухе і спекотне літо
  • У народі говорили: «Якщо на Григорія багато снігу - буде багато хліба»
  • Якщо небо безхмарне і ясне - бути ранній весні
  • Якщо іній 23 січня не проходить до вечора - це прикмета до того, що незабаром погода зіпсується

Гороскоп 23 січня

Овен

Великий ризик стати жертвою грабіжників, тому не варто ходити на самоті безлюдними вулицями в темний час доби – як кажуть, береженого бог береже.

Телець

Сон, побачений напередодні вночі, може виявитися жахом, але приймати його близько до серця не варто – на щастя, нічого погано він не віщує.

Близнюки

Не варто відповідати на зауваження і навіть образи, якщо такі підуть, – ставши на один рівень з кривдником, можна уподібнитися йому і в усьому іншому.

Рак

Не варто переживати через серйозний зрив контракту або порушення домовленостей партнерами – швидше за все, доля готує місце для вигіднішої угоди.

Лев

Залагодити конфлікт між підлеглими або родичами, можна, виступивши в ролі миротворця, – зусилля з наведення ладу оцінять обидві сторони.

Діва

Ділові переговори та фінансові операції краще перенести на інший день – всі домовленості нинішнього дня можуть призвести до помилок і збитків.

Терези

У разі поганого самопочуття необхідно негайно звернутися до лікаря і згодом дотримуватися його рекомендацій – самолікування може призвести до ускладнень.

Скорпіон

Стримати негативні емоції, які після обіду можуть вилитися в агресію, допоможе фізична активність – можна вирушити до фітнес-зали чи влаштувати генеральне прибирання будинку.

Стрілець

В жодному разі не можна говорити погано про інших людей: їм обов'язково стане про це відомо, після чого стосунки можуть безнадійно зіпсуватися.

Козеріг

Щоб не допустити нервового зриву, що цілком можливого цього часу, необхідно перемикати увагу з негативних моментів на позитивні, або, на в найгіршому разі, прийняти заспокійливе.

Водолій

Не варто сперечатися з начальством, яке захоче зробити догану за недоліки в роботі, – вже завтра воно змінить свою думку, так що потрібно просто перетерпіти.

Риби

Причиною депресії стане банальна втома, так що позбутися її буде дуже просто – відпочити фізично і морально: зайнятися посильним видом спорту і сходити в кіно або театр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: