МолоДвіжЦентр: як Львів виправдовує титул «Молодіжної столиці України» (фото)

IMG_4363

У суботу, 25 січня, на вул. Чайковського, 31, що у Галицькому районі Львова, відкриють «МолоДвіжЦентр». Це сучасна коворкінг платформа, що залучить надасть простір молодіжним та громадським організаціям для проведення заходу.

У суботу, 25 січня, на вул. Чайковського, 31, що у Галицькому районі Львова, відкриють «МолоДвіжЦентр». Це сучасна коворкінг платформа, що надасть простір молодіжним та громадським організаціям для проведення заходів.

Центр також можуть відвідувати всі, хто шукає затишне місце для роботи, наукових досліджень або навчання. Відвідування «МолоДвіжЦентру» буде безкоштовним, передає кореспондент ІА Дивись.info.

«До Центру належать два зали для проведення заходів на 43 і 60 осіб, два воркшоп-руми на 10 і 15 осіб, коворкінгова зона, а також кухня. З функціоналу тут є все необхідне для молоді», - розповідає директор «МолоДвіжЦентру» Олег Малець.

Розробляти ідею створення молодіжного центру почали після того, як Львів одержав статус «Молодіжної столиці України» у 2018 році. Загалом приміщення одночасно може вміщати в себе понад 150 осіб.

«Ідея центру висіла над молодіжним середовищем міста вже дуже довго, - згадує Малець. - У 2018 ми стали «Молодіжною столицею України» і тоді було поставлено дві ключові цілі: провести Молодіжний форум (який вже позаду) і відкрити молодіжний центр».

Своя вечірка

З приміщення Центру можна вийти у внутрішній дворик. Тут, за словами Олега Мальця, вже незабаром облаштують громадський простір. Функціонал закладу передбачає дві складові: просторову та контентну.

«Щодо простору: у Центрі ми приймаємо людей, активну молодь, громадські організації. Нам важливо, аби молодь змістовно проводила свій час, дозвілля, організовувала заходи, - пояснює Малець. - Якщо говорити про контентну складову, то в цьому напрямку ми працюємо вже понад півроку. За цей час ми провели 7 масштабних заходів спільно з нашими партнерами з UNICEF, Міністерством молоді та спорту».

Проект МолоДвіжЦентру включає в себе низку підпроектів: #LvivMolodvizhResearch - наукові пошуки, що тривають вже зараз, і скоро оприлюднять дані,  #LvivMoloDvizhNetwork, що невдовзі дасть можливість забезпечити гнучку, ефективну мережу молодіжного середовища міста і волонтерський штаб #LvivMoloDvizhVolunteersCorps. 

Відкриття Центру відбудеться 25 січня о 14:00. Під час заходу запланована презентація програми U-Report Ukraine за участі її амбасадора, лідера гурту «Антитіла» Тараса Тополі. Після офіційної частини, о 20:30 розпочнеться виступ дуета «Remafo».

Керівництво «МолоДвіжЦентру» має амбітні плани. «Ми стараємося розвиватися у сфері молодіжної політики як на місцевому, так на всеукраїнському, так на міжнародному рівні. Наша найамбітніша ціль - здобуття титулу «Молодіжна столиця Європи», ми готуємося до участі в конкурсі, маємо конкурентів, працюємо над цим. Хоч статус і не надає фінансів, зате забезпечує можливість залучати кошти, використовуючи свій бренд», - підсумував Олег Малець.

Фото: Микита ПЕЧЕНИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: