Прокуратура підозрює, що ексочільник Жидачівської РДА погодив вирубку лісу на два мільйони

IMG_5038
Фото з архіву

Прокуратура підозрює ексочільника Жидачівської РДА у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки – вирубку лісів на 2 млн, а голову Ходорівської ОТГ – у розтраті майна.

Про це повідомляє пресцентр прокуратури у Львівській області.

Правоохоронці з’ясували, що голова Жидачівської РДА видав незаконний Ордер на вирубку зелених насаджень поблизу автомобільної дороги «Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка», що входить до Ходорівської ОТГ.

Як наслідок, 288 дерев зрубано з порушенням Закону. Довкіллю спричинено шкоду на майже 2 млн грн.

У п’ятницю, 24 січня, прокурор підписав підозру ексчиновник за фактом службової недбалості. За злочин чоловіку загрожує до 5 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, а також штраф.

Водночас, прокурорка Львівської області Ірина Діденко підписала підозру голові Ходорівської об’єднаної територіальної громади, який скористався службовим становищем та розпорядився передати майже 450 кубів деревини за більш ніж 530 тис грн, не закладам соціальної сфери, а приватному підприємству.

Голові Ходорівської ОТГ інкримінують злочин за фактом привласнення, розтрати майна. За це йому загрожує 5 до 8 років ув’язнення, трирічне позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Наразі правоохоронці вирішують питання про обрання підозрюваним міри запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: