Протести у Краківці - реакція на боротьбу з контрабандою, - Галицька митниця

4607968522229209446390705183957700148461568n

У четвер ввечері, 23 січня, на пункті пропуску «Краківець-Корчова» протестували українці, які часто перетинають кордон. Як повідомили протестувальники ЗМІ, мета протесту - змусити прикордонників працювати швидше.

Учасники акції палили шини, щоб привернути увагу до вимог. Вони скаржаться, що мусять чекати 12-18 годин з незрозумілих їм причин на митниці.

Натомість на Галицькій митниці пояснюють: низку транспортних засобів затримують, бо підозрюють їх у незаконних діях.

«Акції протестів, які відбувались учора біля пункту пропуску «Краковець-Корчова» і сьогодні біля управління Галицької митниці, це реакція на заходи, які вживає митниця щодо протидії незаконному ввезенню товарів на митну територію України», - трактують митники.

На думку правоохоронців, організована група людей, прикриваючись нормою ввезення товарів, намагається провезти в Україну подріблену партію контрафакту.

«Так, упродовж останніх двох днів низка осіб (близько 100 мікроавтобусів з 5-9 пасажирами) намагаються ввезти побутову техніку, телевізори, автозапчастини, побутову хімію і так далі. Насправді для організаторів це бізнес, громадян, які перебувають у мікроавтобусах, підзаробіток, а для держави недоврахування до Держбюджету платежів. Важливо, що такі «вояжі» громадяни здійснюють 2-3 рази на тиждень», - йдеться у повідомленні Галицької митниці.

Як зазначають правоохоронці, в результаті ретельного митного контролю громадяни сплатили до Держбюджету понад 300 тис. грн. митних платежів за товар понад норму.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: