Шахтарі припинили голодування у будівлі Львівської ОДА

82542864_1244496049074348_7753704575432916992_o

Після трьох діб голодування профспілкові лідери призупинили акцію протесту у будівлі Львівської ОДА.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець.

Гірників другої зміни шахти «Червоноградська» ДП «Львіввугілля» теж вмовили не залишатися у вибої, як це планувалося ними раніше.

Очільниця Регіональної організації Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда Мирослава Кафтан повідомляє, що вчора і збоку влади, і з боку боржників підприємства ДП «Львіввугілля» було гарантовано виконання переліку зобов’язань, що мають вирішити питання зарплатної заборгованості перед працівниками ДП «Львіввугілля».

«У разі невиконання до 1 лютого анонсованих кроків з вирішення боргової кризи, представники незалежного профспілкового руху готові у будь-який момент повернутися до протестних заходів.

Нагадаю, що вчора під час прес-конференції перший заступник голови ЛОДА Василь Лозинський анонсував наступні кроки з розв'язання проблемних питань ДП «Львіввугілля»:

  • ПАТ «Центренерго» зобов'язується щоденно переводити на рахунки ДП «Львіввугілля» не менше 10 млн грн за відвантажене вугілля (станом на 21.01.20 заборгованість ПАТ «Центренерго» перед ДП «Львіввугілля» становить 168 млн грн).
  • Калуська ТЕС зобов'язується щоденно переводити на рахунки ДП «Львіввугілля» не менше 1 млн грн (станом на 21.01.20 заборгованість Калуської ТЕС перед ДП «Львіввугілля» - 19 млн грн).
  • Уряд бере зобов'язання до кінця місяця надати ДП «Львіввугілля» держпідтримку.
  • Перший заступник голови Львівської ОДА їде до Києва, де обіцяє організувати зустріч з прем'єр-міністром.

Тож тримаємо ситуацію на контролі, а самовідданим профспілковцям бажаємо здоров’я!
Бо де це бачено, щоб у 21 столітті у центрі Європи люди найнебезпечнішої професії ризикували здоров’ям, голодували, щоб влада виконала перед ними гарантовані законами зобов’язання», - йдеться в повідомленні Волинця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: