Вікенд у Львові: куди піти 25 і 26 січня

МолоДвіжЦентр.Львів урочисто відкриє свої двері для відвідувачів, Дні гуцульськуї культури та Презентація нового альбому US Orchestra — в афіші подій ІА Дивись.Info.

Те саме відкриття | #molodvizh

25 січня, 14:00, МолоДвіж Центр, вул. Чайковського, 31.

МолоДвіжЦентр — це міські молодіжні дослідження, які передусім підказують нам куди і як рухатись. Тут основним пунктом стоїть #LvivMoloDvizhResearch, який повним ходом реалізується і зовсім скоро даватиме цікаві дані. Окрім того, це волонтерський штаб — #LvivMoloDvizhVolonteersCorps. Новий центр — це інформаційно-комунікаційний медіа-ресурс або просто #МолоДвіжМедіа. Також планується створення якісної, гнучкої у функціонуванні, ефективної в результатах мережі молодіжного середовища міста, тобто #LvivMoloDvizhNetwork.

Ольга Герасим’юк презентує книжку «Я повернулася. Люблю»

25 січня, 16:00, Книгарня Є, проспект Свободи, 7.

У книжці «Я повернулася. Люблю» на читача чекають знайомство з історією, культурою, звичаями та ментальністю багатьох народів, але насамперед тут будуть зустрічі з людьми. Вдумлива й чутлива до найтонших деталей, до найглибших психологічних нюансів авторка (за сумісництвом — і героїня) не тільки розповість багато нового про барвистий і строкатий світ, а й нагадає призабуте, зупиниться перед сакральним, поміркує про вічне. Щире і просте, радісне й печальне, зворушливе і мудре на цих сторінках переплітаються, сходяться й розходяться, творять чутливі, як пульс, візерунки живої оповіді, де кожне слово пропущене крізь серце.

Презентація нового альбому US Orchestra / Lviv / 25.01

25 січня, 19:00, TEATR. Club, площа Данила Галицького, 1

US Orchestra – це троє молодих музикантів, що грають українську традиційну інструментальну музику, яку віднаходять у фольклорних експедиціях та музичних архівах. До нового альбому Smoke on the mustache увійшла винятково інструментальна танцювальна музика, записана від трьох музикантів з Диканьки: братів-скрипалів Павла та Михайла Чередників і бубніста Романа Дядюри. Всі троє народились наприкінці 19 століття, а в їхньому репертуарі є танці, яким 200-300 років.

Міркування з Андрієм Хіром

25 січня, 19:00, Арт-центр Павла Гудімова «Я Галерея. Львів», вул. Шота Руставелі, 8.

Поміркувати з художником про систему альтернативної реальності через призму вигаданої антропології.

Поговорити про хтонічне, що є лейтмотивом усього проекту «Хтонічні хроніки» та розповідає про потойбічне: жорстоке, криваве, сексуальне, похмуре, жахливе, огидне але смішне.

День гуцульської культури у Львові

26 січня, 13:00, Площа Ринок

У програмі – Гуцульська коляда, колядницький плєс. Творчі народні колективи демонструватимуть на сцені мистецтво Верховинщини – гуцульську співанку, пісню, запальний народний танець та багато інших видовищних культурно-мистецьких дійств.

Перформативне читання «Європа»

26 січня, 19:00, Львівський академічний драматичний театр ім. Лесі Українки (вул. Городоцька, 36)

Що таке Європа? Гострі шпилі готичних соборів? Гарно освітлені набережні річок? Затишні кав’ярні в пастельних тонах з смачними тістечками? Безтурботні і яскраві прайди? Комфортний громадський транспорт? Так.

А ще. Депресивне містечко. Люди там втрачають роботу і одне одного. Єдиний зв’язок з цивілізованим світом – залізниця. Станція, яка її обслуговує – занедбана і стара. Потяги зазвичай минають її на великій швидкості, залишаючи за собою тривожне гудіння у вухах і клубки диму. Про прийняття іншого і милосердя, тут не чули, бо вони не входять в меню єдиного місцевого бару чи в програму передач локального телеканалу. Якщо не втечеш – ти помреш. Це ясно, як білий день. Куди тікати, якщо ти в Європі?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: