Які свята відзначають 24 січня (іменини, народні прикмети)

630_360_1515582748-7713-foto-milgovua

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 24 січня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 24 січня в Україні і світі.

Свята та події 24 січня

День зовнішньої розвідки України — свято, що відзначається в Україні 24 січня. День установлений 22 листопада 2018 року Президентом України Петром Порошенком ураховуючи значний внесок співробітників розвідувальних органів України у справу забезпечення захисту національних інтересів України від зовнішніх загроз, а також життя, здоров'я її громадян та об'єктів державної власності за межами України, зміцнення обороноздатності держави, з метою відродження національної розвідувальної ідентичності та започаткування сучасних традицій вшанування звитяг зовнішньої розвідки України.

24 січня у світі відзначають «солодке» свято — Міжнародний день ескімо. Саме цього дня  1922 року власник магазину солодощів з міста Онава (штат Айова, США) Християн Нельсон отримав патент на вершкове морозиво на патичку, вкрите шоколадною глазур’ю. Ідея покрити брикет вершкового морозива шоколадом прийшла до цього кондитера у 1919 році. Він назвав кулінарне ноу-хау  Eskimo Pie – пиріжок ескімоса. А ще через три роки Нельсон запатентував свій винахід. Уже до середини 1930-х років ескімо набуло шанувальників у світі і не втрачає своєї  популярності досі.

Іменини 24 січня

Цього дня іменини святкують: Федот, Феодосій, Михайло, Степан, Терентій, Федір, Агапій.

Народні прикмети 24 січня

  • Теплий день 24 січня пророкує рясні дощі навесні
  • Сильна відлига 24 січня означає, що весна буде дуже короткою
  • Казали: «Якщо в січні - березень, то в березні січня чекай»
  • Якщо вранці йде сніг, то ввечері вдарить мороз, і холодні дні триватимуть довго
  • Якщо вівці 24 січня голосно бекають і всім стадом забиваються в кут, то незабаром погода зіпсується
  • Корова відмовляється виходити на вулицю з хліва - скоро почнеться заметіль
  • На дахах 24 січня висять бурульки - лютий буде теплим

Гороскоп 24 січня

Овен

Сьогодні Овен буде готовий подумати про своє майбутнє. Не помріяти, а конкретно вирішити, куди рухатися далі. Плани Овна будуть відрізнятися чіткістю і увагою до дрібниць, а тому їх втілення в життя це всього лише питання часу.

Телець

Тельця практично в усьому може супроводжувати почуття невдоволення. Звичайні, повсякденні справи будуть просуватися з труднощами і пробуксовками, що оптимізмом наповнювати Тельця явно не буде. Швидше за все, йому захочеться якось вилити своє роздратування на тих, хто є поруч.

Близнюки

Близнюкам випаде прекрасна можливість завести багатообіцяюче знайомство з прицілом на далеку перспективу. Імовірно, що це знайомство виявиться романтичним, однак зорі гороскопу радять не нехтувати і будь-якими іншими знайомствами: і дружніми, і діловими.

Рак

Сьогодні Раку випадає рідкісна можливість зайнятися щасливим байдикування! Події в цей день сміливо можна пустити на самоплив. По-перше, тому, що змінити їх хід Рак все одно ніяк не зможе. По-друге ж, будь-які спроби вплинути на ситуацію сьогодні не приведуть ні до чого.

Лев

Сьогодні Лев може виявити в собі генеральські здатності! Бажання покомандувати виникатиме протягом дня регулярно. При цьому нерозторопність оточуючих і їх бажання ухилитися від своїх обов'язків будуть викликати подив і дратувати Лева.

Діва

Для Дів це стабільний і цілком вдалий день. Новий прорив малоймовірний, зате ви можете максимально викластися в уже заданому напрямку. Ваша впевненість в собі або в своїх помічниках буде обґрунтована. У вашому розпорядженні будуть помічники, а під рукою потрібні інструменти.

Терези

Чудовий день для того, щоб Терези подумали про майбутнє! Втім, для початку треба доробити справи в сьогоденні, які висять над ними, як дамоклів меч, заважаючи рухатися далі. Зорі гороскопу кажуть, що найбільш ефективною для Терезів виявиться робота по дому.

Скорпіон

Для Скорпіонів настане зручний момент, щоб постаратися завоювати лідируючі позиції в будь-яких сферах! Його аргументи сильні як ніколи, а конкуренції можна майже не боятися. Усі готові піти вам назустріч, а близькі здатні вас підтримати.

Стрілець

Стрілець ризикує на власному досвіді відчути всі тяготи сибаритства і епікурейства. Утриматися від спокуси обтяжити свою фігуру і совість якоюсь смачною висококалорійною стравою буде особливо важко. Так що якщо Стрілець налаштований на боротьбу з кілограмами, сьогодні йому краще не з'являтися в тих місцях, де смачно пахне.

Козеріг

Сьогодні Козерогам варто як слід пофантазувати! Зорі гороскопу нагадують їм: щоб досягти багато чого, треба час від часу виходити за рамки і давати волю своїм мріям. День ідеально підходить для того, щоб досхочу помріяти про майбутнє.

Водолій

Справи, за які Водолії візьмуться сьогодні, обов'язково отримають продовження, якими б незначними вони не здавалися. Згодом вони здатні зіграти в роботі, добробуту або особистому житті Водоліїв чималу роль. Ось чому зорі гороскопу радять сьогодні Рибам уважно ставитися до всіх дрібниць.

Риби

Сьогодні з самого ранку Рибам може не давати спокою якась глобальна ідея. Риби будуть обмірковувати її цілий день, виношуючи, як мати виношує дитину, однак, швидше за все, до самого вечора з цієї ідеї так нічого путнього і не народиться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: