За це хтось буде відповідати, — Гірняк про зрив опалювального сезону в містах Львівщини

70742932_451709412109888_1869007859837042688_n-696x464

Тимчасова контрольна комісія щодо врегулювання ситуації, що склалася навколо забезпечення теплопостачанням Нового Роздолу та Новояворівська, визначила низку завдань, аби з'ясувати, хто був винен у зриві опалювального сезону.

Про це у п'ятницю, 24 січня, за підсумками першого засідання комісії щодо зриву опалювального сезону у Новояворівську та Новому Роздолі заявив депутат Львівської обласної ради Володимир Гірняк, передає ІА Дивись.Info.

«Сьогодні зібралося перше засідання комісії щодо того, чому два роки поспіль зривали опалювальний сезон в Новояворівську та Новому Роздолу. Комісія підняла дуже багато питань та запитів з приводу цієї ситуації, низка яких була направлена до органів місцевого самоврядування Нового Роздолу та Новояворівська, а також представникам Львівської обласної держадміністрації. Наразі ми проведемо ще одне засідання комісії в кабінетному режимі, а потім будемо готові поїхати в Новояворівськ та Новий Розділ. У нас є достатньо часу, аби глибоко розібратися в цій ситуації», – каже Володимир Гірняк.

Володимир Гірняк наголосив, що ключова мета комісії – не допустити в подальшому зрив опалювального сезону у цих двох містах.

«Ми повинні зрозуміти, яким чином ці ТЕЦ перейшли у приватну власність, які були інвестиційні зобов'язання. Якщо власник інвестував, то чому це призвело до результату, коли були завдані збитки державі в розмірі понад мільярд гривень і не було абонентської бази. Я б не хотів до завершення комісії когось звинувачувати в тих чи інших речах, для того є правоохоронні органи, але кожна проблема має прізвище та ім'я. Тобто хтось був винен в зриві опалювального сезону. Тому ми повинні з'ясувати і дати детальні відповіді на ці всі питання», – Володимир Гірняк.

Нагадаємо, у двох містах на Львівщині — Новому Роздолі та Новояворівську стався зрив опалювального сезону. Тут 2018 року на теплоценерготралях, які належать народним депутатам VIII скликання братам Богдану та Ярославу Дубневичам, виявили розкрадання газу на суму в 1,4 мільярда гривень. Після цього суд арештував ТЕЦ, майнові комплекси передали Агентству з розшуку та менеджменту активів АРМА, яке передало теплоелектроцентралі в управління приватній столичній фірмі «Гарант Енерго М». Проте новий управитель не зміг налагодити теплопостачання, виникла заборгованість із зарплати працівникам ТЕЦ, через що з підприємств масово звільнилися люди. Крім того, «Гарант Енерго М» заборгувало 380 мільйонів гривень за спожитий на ТЕЦ газ.

Ситуація з опаленням у багатотисячних містах зайшла в глухий кут. На засіданні обласної комісії з НЗ та ТЕБ її визнано надзвичайною, а обласне керівництво звернулось за допомогою до уряду країни. У Новому Роздолі та Новояворівську побував прем’єр-міністр Олексій Гончарук. Тоді ж було вирішено передати обидві ТЕЦ в управління дочірній компанії «Нафтогаз України» – «Нафтогаз Тепло». Новий управитель почав із зустрічей з трудовими колективами ТЕЦ з тим, щоб забезпечити теплогенеруючі підприємства фахівцями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: