На Львівщині прикордонники затримали громадянина Кот-д'Івуару

83490674_1819005681563996_8562355580495200256_o
Фото: Західний кордон

За допомогою квадрокоптера прикордонники Мостиського загону затримали громадянина Кот-д'Івуару, який намагався поза пунктом пропуску дістатися Польщі.

Про це повідомляє Західний кордон.

Сьогодні вночі прикордонники відділу «Шегині», перевіряючи отриману оперативну інформацію про появу невідомої особи поблизу кордону, використали безпілотник для повітряного моніторингу кордону.

Квадрокоптер допоміг виявити порушника за 400 метрів до держрубежу, де його і було затримано групою реагування, яка одразу вибула до вказаного місця. Затриманим виявився 30-річний громадянин Республіки Кот-д'Івуар.

Охоронці кордону з'ясували, що понад рік тому іноземець легально прибув до України та начебто був студентом одного з Львівських вишів. Тепер замість того, щоб продовжити навчання, йому доведеться відповідати перед судом за спробу порушення державного кордону, а в подальшому іноземцю скоріше за все прийдеться повернутися на батьківщину.

Слід зазначити, що правоохоронці активно використовують безпілотники в охороні кордону. А квадрокоптер, за допомогою якого вдалося натрапити на слід ймовірного порушника держрубежу, прикордонники відділу «Шегині» отримали минулого року по «Програмі транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020».

Адже участь у міжнародних програмах технічної допомоги є складовою роботи Держприкордонслужби по підвищенню ефективності реалізації державної політики у сфері безпеки державного кордону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: