Суд Львова обрав запобіжний захід для хабарників з Держпродспоживслужби

1119257-u-zhitomiri-obrano-zapobizhniy-zahid-u-vidi-trimannya-pid-vartoyu-trom-osobam-pidozryuvanim-u-zbuti-amfetaminu
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Вчора у Львові затримали посадовців Головного управління Держпродспоживслужби області на отриманні хабарів.

Про це повідомляє пресслужба Прокуратури Львівської області.

Ідеться про 56-річного керівника одного із управлінь Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області та його 57-річну підлеглу – начальницю відділу, яких затримали у п’ятницю, 24 січня 2020 року у Львові.Чоловіка спіймали у одному із ресторанів, а жінку – на вулиці неподалік роботи.

Як встановило слідство, посадовці вимагали та, зрештою, отримали 300 доларів США та 10 тисяч гривень неправомірної вигоди відповідно.

За ці кошти порушники обіцяли сприяння у видачі акту санітарно-епідеміологічного обстеження нежитлового приміщення, у якому потерпілі планували відкрити стоматкабінет.

Такі дії зловмисників кваліфіковано за ч.3 ст.368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Наразі прокурори готують повідомлення про підозри та клопотання до суду про обрання для вказаних осіб міри запобіжного заходу.

За вчинене фігурантам загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна та трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Реалізація здійснена спільно із слідчими Поліції Львівщини, за оперативного супроводу УСР у Львівській області, під процесуальним керівництвом Прокуратури.

У суботу, 25 січня 2020 року, за клопотанням сторони обвинувачення, Галицький Районний суд м. Львова обрав для начальника управління запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із 168 тис грн застави, а його підлеглій, керівниці відділу - тримання під вартою із можливістю внесення 105 тис грн застави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: