Діджиталізація у Церкві: священик з Тернопільщини з'ясував, як навернути вірян за допомогою Instagram

зображення_viber_2020-01-25_18-58-51

За допомогою соціальних мереж отець Василь публікує прямі трансляції Літургій, про Хресні дороги з прихожанами домовляється через чати Viber, а запис на Йорданське освячення житла запустив через Google форми.

Священослужитель отець Василь Германюк з парафіями у Скалі-Подільській та Лосячах, що на Тернопільщині, для прихожан організував зручне спілкування.

Священослужитель повинен був знайти спосіб, як вчасно відвідувати всіх мирян, котрі чекали його з душпастирськими настановами у своїх оселях. «Щоб організувати максимальні зручність при відвідуванні, сформував список охочих, і почав їх сповіщати за допомогою СМС про день і час, коли зможу завітати з молитвою», - згадує отець Василь.

Також священик заради запустив функцію передавання даних через чеолокацію, щоб віряни змогли побачити, де перебуває отець. Аби налагодити роботу, отця консультували віряни. Як пояснюює отець, геолокація дозволяє максимально зручно налагодити співпрацю з вірянами при плануванні їхнього часу на працю, навчання, господарство і своєчасну зустріч зі своїм священником.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: