Помер одіозний російський священник, який закликав захопити Київ

250709

У Росії на 52-му році життя помер про ієрей РПУ Всеволод Чаплін, відомий своїми провокаційними висловлюваннями.

Згідно із повідомленням російських ЗМІ, Всеволод Чаплін помер 26 січня, о 16.30 на лавочці біля храму Феодора Студита.

Всеволод Чаплін – священник Російської православної церкви, протоієрей. Настоятель московського храму святого Феодора Студита біля Микитських воріт. Член громадської палати Союзної Держави Росії і Білорусі з липня 2017 року.

Відомий низкою висловлювань з різних питань, включаючи суспільно-політичні, що викликали неоднозначну реакцію. Зокрема назвав військову операцію Росії в Сирії частиною «священної боротьби проти світового тероризму». Ця заява викликала протест з боку сирійської християнської церкви. Сирійський єпископ Ільяс Тума вказав: «Не може бути в християнстві ніякої священної війни! Незалежно від того, хто згоден з цим чи ні».

Він також неодноразово виступав з антиукраїнськими заявами: «Крим – гарне контрнаступ, але його мало. Втрачено наша давня столиця, центр Русі – Київ. Втрачено в результаті наступу західних ворожих сил. Ми повинні ставитися до захоплення стародавнього Києва і оточуючих його російських земель так само, як ставилися предки в 40-ві роки. Ми можемо змінити цю ситуацію».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: