Українська піаністка стала лауреаткою Grammy

630_360_1579876669-594

В Лос-Анджелесі відбулася 62-га церемонія вручення нагород Grammy.

Українська піаністка Надія Шпаченко отримала нагороду в номінації «Найкраща класична збірка». «Poetry of Places» — проєкт Шпаченко, де вона виконує твори класичної музики, на створення яких композиторів надихала архітектура.

Надія Шпаченко — українська піаністка, яка виїхала з України в 1991 році. Зараз мешкає у Сполучених Штатах і є професоркою фортепіано в Каліфорнійському державному університеті Помони.

Головною тріумфаторкою цьогорічної премії Grammy стала 18-річна американська співачка Біллі Айліш. Вона здобула перемоги у всіх головних номінаціях. її назвали молодою виконавицею року. Найкращим альбомом став «When We All Fall Asleep, Where Do We Go?», а найкращою піснею — «Bad Guy». Загалом Біллі Айліш отримала 6 статуеток, але й на цьому нагороди для її сім’ї не закінчилися. Старший брат Біллі — Фіннеас — отримав нагороду, як найкращий продюсер некласичної музики.

Найкращим реп-альбомом визнали «IGOR» від Tyler, the Creator, у жанрі рок-музики звання найкращого отримав альбомом «Social Cues» від Cage the Elephant, а r`n`b альбомом року став «Ventura» від Anderson .Paak

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: