Військова лікарка п'ять годин оперувала пораненого собаку

Kapral-sobaka-na-vijni
Скрін з Youtube

Пітбуля, який підірвався на міні, вдалося врятувати.

Про це повідомляє Вільне радіо.

Тяжко пораненого пітбультер'єра на прізвисько Капрал, який живе на позиціях одного з військових підрозділів на Донбасі, п'ять годин оперувала військова жінка-медик Часів-Ярського військового госпіталю.

Пес Капрал потрапив до українських військових близько п'яти років тому. З тих пір він супроводжує військових на бойові чергування і попереджає про небезпеку.

Понад місяць тому пса знайшли в кущах тяжко пораненим і закривавленим. Медик підрозділу надав йому першу допомогу, перев'язав і відправив у Торецьке. Але, за словами військових, ветеринари Торецького відмовилися допомогти.

Тоді вирішили звернутися до військових медиків. Ті підказали, що в Часів-Ярському військовому госпіталі одна лікарка - в минулому висококваліфікована ветеринарка. Марія Щанкіна до війни на Донбасі працювала в Київському зоопарку. Уже п'ятий рік вона перебуває в зоні ООС і незабаром закінчує службу за контрактом.

«Пацани розповідали, що щось вибухнуло, але не звернули на це уваги - не подумали, що собака може підірватися. І потім бідолаха понад кілометр сам ішов. Він прийшов, упав, і реально його стан був тяжким. У нього була страшна тахікардія, страшна задишка, слизові оболонки ціанотичні - тобто він задихався, він вже майже помирав», - розповіла лікар.

«Під час надання допомоги Капралові в нього зупинилося дихання, йому проводили реанімаційні заходи. Я побачив, як медики рятують собаку, і зрозумів, що якщо, не дай Бог, зі мною щось трапиться, ці люди мені не дадуть померти», - розповів про той день боєць ЗСУ.

Зараз Капрал одужує і може стати символом роти на шевронах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: