Держкіно керуватиме ексзаступниця голови Запорізької ОДА з аграрних питань

кудерчук

Головою Державного агентства України з питань кіно стала Марина Кудерчук. Про таке рішення уряду повідомив у Telegram міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

Головою Державного агентства України з питань кіно стала Марина Кудерчук. Про таке рішення уряду повідомив у Telegram міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

Кудерчук працювала в Запорізькій облдержадміністрації, де вона була заступником голови із 7 листопада 2019 року.

Із кіноіндустрією її пов’язує лише робота заступником директора та директором комунального закладу «Кіноконцертний зал ім. О. Довженка» Запорізької міської ради в 2017–2019 роках, Кудерчук також була серед організаторів Запорізького міжнародного кінофестивалю.

Про це призначення висловився народний депутат Микола Княжицький.

«Уряд призначив пані Кудерчук головою Держкіно. Вона займалася аграрними питаннями у Запорізькій ОДА і до цього керувала кіноконцертним залом. Я бажаю успіхів пані Кудерчук. Перед нею серйозні виклики. І чекаю пояснень від уряду. Чим нова кандидатка краща і фаховіша від Юлії Сінькевич, продюсера Одеського кінофестивалю, яку, між іншим, підтримував міністр культури? І яку уряд відмовився призначати. Може, прем‘єр-міністр пояснить? Пане Гончарук, Вам не соромно перед українськими кінематографістами, які вперше зробили українське кіно культурним явищем за останні п‘ять років? Так, я розумію, що, найімовірніше, рішення приймали на Банковій, але чому ви всі, шановні урядовці, стаєте «кращими учнями»?

Журналіст Володимир Миленко, який тривалий час проживав у Запоріжжі, пише наступне: «(освіта) «вища, 2004, Приватний вищий навчальний заклад «Бердянський інститут підприємництва»

Для тих, хто не в курсі – в Запорізькій області в оголошеннях про вакансії навіть спецом указували «Диплом БИП не предлагать». Бо це не вуз, це просто кантора, куди ти привозиш кілька разів на рік бабло і у підсумку отримуєш бомажку, тобто диплом».

Журналіст Віталій Гайдукевич написав у соцмережі, що сьогодні, в день спогадів про героїв Крут, померло українськуе кіно.

«А у нас сьогодні Держкіно померло... От саме в день спогадів про героїв Крут... Хліба рабам не дадуть, відсиплять додаткових видовищ. А над сенсами нехай агресивна меншість мудрує», – йдеться в дописі Гайдукевича.

Як відомо, колишній голова Держкіно України Пилип Іллєнко подав у відставку в серпні минулого року, пропрацювавши там п’ять років.

Призначений після цього конкурс на посаду глави Держкіно залишився без переможця, так єдину кандидатку, яка пройшла всі етапи, продюсера ОМКФ Юлію Сінькевич не затвердили на співбесіді в НАДС. Це викликало негативну реакцію та акції протесту представників кіноіндустрії.

В останній день 2019 року НАДС оприлюднив список нових кандидатів, які претендували на посаду глави Держкіно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: