У Львові планують підвищити вартість за паркування авто

unnamed (1)

На комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики депутати заслухали інформацію щодо підвищення вартості тарифів за паркування у Львові.

Як повідомив начальник управління економіки департаменту економічного розвитку Олег Забарило, проєкт ухвали щодо збільшення плати за паркування доопрацювано та внесено кілька коректив, передає інформаційний портал депутатів ЛМР.

«Як раніше, пропонуємо з двох зон паркування встановити п’ять зон. У цьому документі пропонуємо затвердити граничний розмір плати за паркування від 40 грн і нижче. Відповідно, 30 грн встановлюється у спеціально обладнаних (закритих) парковках. Це  - вул. Валова, Гавришкевича, Підвальна, Вернісаж, Винниченка, пл.Міцкевича. У відкритих майданчиках – 20 грн. У другій зоні ми залишаємо 15 грн».

Заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий зазначив, що на сьогоднішній день катастрофічно не вистачає, якщо порівнювати попит і пропозицію, місць для паркування авто. Попит - 7 тисяч авто, які хочуть заїхати в центр, а наявних місць – 1500.

«Відтак нам потрібно впорядкувати зональність, оскільки чим менше транспорту в центрі, менше корків і краще їздить громадський транспорт. Також в ухвалі ми хочемо впорядкувати абонементи для мешканців. На пів року абонемент буде коштувати 1400 грн у І зоні. Також ми зіткнулись з тим, що через низьку плату за паркування інвестори не хочуть вкладати кошти. На пл. Петрушевича, наприклад, зараз 5 грн. За підрахунками окупність підземного паркінгу починається із 30 грн за годину».

За словами посадовця, в управлінні транспорту ЛМР незабаром працюватиме 20 інспекторів з паркування, крім цього, для «Львівавтотрансу» передадуть евакуатори, які забиратимуть неправильно припарковані авто. «Львівавтодор починає тендер на систему, яка з’єднає автоматизацію оплати, тобто ще додасться система контролю. Цей портативний пристрій значно прискорить роботу інспекторів».

Водночас депутат Львівської міської ради Роман Іванців вкотре наголосив на ефективності збору коштів за паркування.

«Протягом місяця просимо надати нам пропозиції щодо побудови перехоплюючих паркінгів як на в’їзді в місто, так і перед центром, а також фінансовий план «Львівавтодору» в частині надходжень від паркування і бачення щодо диференційованого підходу до оплати. «Умовно кажучи, якщо авто стоїть більше 4 годин, то вартість оплати в центрі має ставати вищою».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: