Україна перейшла епідпоріг захворюваності на грип

533563566536355-620x330

Епідпоріг захворюваності на грип перевищено на 1,4%.

Лікар-епідеміолог Центру громадського здоров'я України Оксана Кошалко заявила, що Україна перейшла епідеміологічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ. Про це вона повідомила під час брифінгу, передає РБК-Україна.

За її словами, епідпоріг захворюваності на грип перевищено на 1,4%.

«В цілому по Україні ми перейшли епідемічний поріг, перевищення досить незначне, 1,4%. Але це свідчить лише про те, що епідемічна активність у нас низька і ситуація поки не є загрозливою», - заявила вона.

При цьому вона додала, що в цілому по Україні є частина регіонів, які знаходяться ще на передепідемічних рівнях.

«Є три регіони знаходяться вже на середньому епідемічному рівні активності - це Тернопільська, Житомирська та Хмельницька області. На сьогодні у нас лабораторно підтверджена циркуляція вірусів грипу на території майже всієї Україні. Переважають у циркуляції вірусу грипу типу А, H1, N1», - додала Кошалко.

Нагадаємо, станом на 29 січня з-за спалаху грипу та ГРВІ в ряді областей школи закриваються на карантин. Таким чином, на карантин закрили школи в Києві, Донецькій, Кіровоградській, Черкаській, Волинській, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Вінницькій, Рівненській, Запорізькій, Житомирській областях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: