Жидачівського хірурга, підозрюваного у смерті дитини, вкотре відсторонили від посади

Kulak-Volodymyr

Згідно Закону, правоохоронці мають право відсторонити працівника від виконання своїх обов'язків не довш як на два місяці.

Згідно із законом, суд має право відсторонити працівника від виконання своїх обов'язків не довше як на два місяці.

Підозру двом медикам Жидачівської районної лікарні Юрій Михайлюку та Ганні Чущак було оголошено 28 грудня 2018 року.

«Син загинув 27 червня 2017 року. Мав заворот кишечника, а в Жидачівській лікарні лікували від теплового удару, – згадує батько загиблого хлопця Володимир Кулак. – Від лютого 2018 року триває судова тяганина. Адвокати лікарів постійно відтягують справу: то захисник на суд не з'явиться, то сам підозрюваний, то він на лікарняний піде, або в відпустку».

Востаннє суд виносив ухвалу про відсторонення хірурга Юрія Михайлюка, якого підозрюють у смерті 12-річного Романа Кулака, 28 листопада 2019 року. Вчора, 28 січня, сплив термін попередньої ухвали – і Миколаївський районний суд призначив наступну – тривалістю два місяці.

Підозру двом медикам Жидачівської районної лікарні Юрій Михайлюку та Ганні Чущак було оголошено 28 грудня 2018 року. Відтоді Юрія Михайлюка вже декілька разів відсторонювали від виконання обов'язків.

«Адвокати наполягають, що затягування справи ні до чого. Мовляв, усі прагнуть справедливого рішення. Але коли судове засідання переносять з тієї причини, що у документах слідства вказано два різних прізвища слідчої, котра цю справу вела, й адвокатам, аби визнати законність аргументів, бракує свідоцтва слідчої про одруження – важко з цим погоджуватися», – пояснює Володимир Кулак.

Попередні висновки медиків були надані ще наприкінці вересня 2017 року, а 6 жовтня експерти надали остаточну резолюцію, де було вказано, що саме медики Жидачівської районної лікарні винні у неправильно поставленому діагнозі, який, зрештою, призвів до смерті дитини. 7 грудня клінічно-експертна комісія МОЗ підтвердила, що дії медиків спричинили смерть 12-річного Романа Кулака.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: