Підпал був демонстративним, – у поліції озвучили основну версію щодо знищення автомобіля журналістки

83923520_2756855814395901_5539491021282344960_o

Поліція розслідує обставини підпалу автомобіля львівської журналістки Галини Терещук.

Як повідомили в ГУ Нацполіції Львівщини, сьогодні у Галицький відділ поліції звернулася журналістка із повідомленням, що близько опівночі невідома особа підпалила її автомобіль «Мітсубіші-Кольт», який вона залишила на ніч припаркованим біля будинку

На місці події працювала слідчо-оперативна група, а також співробітники інших служб та підрозділів поліції Львівщини. Після локалізації пожежі було встановлено, що в автомобілі пошкоджено передню частину кузова та моторний відсік.

«Над розкриттям цього злочину працюють кращі фахівці. Ми робимо усе можливе, аби встановити обставини події, а також осіб, причетних до підпалу транспортного засобу. Власниця автомобіля – відома львівська журналістка пов’язує це зі своєю професійною діяльністю. Ця інформація перевірятиметься слідчим шляхом», - заявив начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Василь Віконський.

За цим фактом слідчі Галицького відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.347-1 (Умисне знищення або пошкодження майна, що належить журналісту, його близьким родичам чи членам сім’ї, у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від шести до п’ятнадцяти років.

Проводиться досудове розслідування.

Як додав під час брифінгу заступник начальника Галицького райвідділу поліції, начальник слідчого відділу поліції Львова Василь Васько, за даними слідства підпал відбувся в 00.27 на вул. Кубійовича.

«Кримінальне провадження внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Сама журналістка, пов’язує підпал зі своєю професійною діяльністю, тому це основна версія, яку ми зараз відпрацьовуємо, досліджуємо те, що повідомила нам потерпіла», - розповів Василь Васько.

За його словами, були проведені всі необхідні початкові слідчо-розшукові дії, вони тривають і зараз.

«Ті очевидці, які були встановлені, вже опитані, проводяться подворові обходи щодо встановлення інших очевидців та свідків, відбувається збір відео з камер та автомобільних реєстраторів. Призначені експертизи речовини, яка спричинила підпал», - додав правоохоронець.

Інші деталі слідчих дій він розкривати відмовився, мотивуючи це інтересами слідства.

Натомість Василь Васько підтвердив, що поліціє володіє відеозаписом події, який зробив свідок.

«Підійшла людина, поставила предмет на капот автомобіля, потім був спалах і почала горіти права передня частина автомобіля. Видно, що це був чоловік,  обличчя якого закрите маскою або шарфом. Можна сказати, що підпал був демонстративним, бо чоловік чітко вказав свідкові саме на цю машину», – розповів Василь Васько.

Сам відеозапис, поліція наразі оприлюднити не готова.

Як розповів начальник слідчого відділу, як і всі резонансні злочини, провадження перебуває на особистому контролі керівника нацполіції Львівщини Василя Віконського.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: