Рябошапка визнав брак доказів у справі Шеремета

original_1

Для передачі в суд справи про обвинувачення виконавців і організаторів убивства журналіста Павла Шеремета потрібні ще додаткові докази.

Про це заявив генпрокурор Руслан Рябошапка, передає «Укрінформ».

«Мені здається, що на цей момент повинні бути зібрані додаткові докази, щоб справу можна було передати до суду, оскільки зібраного обсягу доказів недостатньо», - сказав Рябошапка.

Він також звернув увагу, що розслідування не зупиняється на етапі, коли людям повідомляють про підозру, додаткові докази повинні збиратися і згодом.

«Щоб зібрати додаткові докази, які підтверджують або спростовують провину цих людей - а ми повинні рухатися в обох напрямках - підготовлено письмові вказівки прокурорів слідству і відповідно встановлено терміни розслідування. Будемо стежити за виконанням цих вказівок», - підкреслив Рябошапка.

При цьому процесуальні рішення прокурорів у цій справі будуть залежати від того, яким чином ці вказівки будуть виконані, чи будуть зібрані додаткові докази.

Генпрокурор підкреслив, що завдання прокуратури - просуватися далі в цій справі, щоб установити людей, які не тільки організовували виконання вбивства, а й тих, кому це було вигідно, хто все це замовив, «без цього розслідування буде неповноцінним».

Нагадаємо, організатором убивства Павла Шеремета слідство вважає Андрія Антоненка (Riffmaster). До свого задуму він нібито залучив жительку Києва, волонтерку Юлію Кузьменко (Лиса) і контрактницю Яну Дугарь, а також кількох невстановлених осіб.

За версією слідства, саме Антоненко керував діями членів групи, розподілив між ними ролі, купив боєприпаси, забезпечив транспорт і вибрав час убивства.

Раніше ДБР відмовилося розслідувати можливу фальсифікацію доказів причетності Дугарь до вбивства Шеремета. Проте 24 січня їй пом'якшили запобіжний захід.

Того ж дня на засіданні стосовно Антоненка адвокати підозрюваного вимагали документи з висновками експертів про зріст причетної до злочину людини, який не збігається зі зростом Антоненка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: