Як ремонтуватимуть дороги Львова у 2020 році (фото)

IMG_4634

Сьогодні, 30 січня, міська влада оприлюднила план ремонту доріг Львова на 2020 рік.

На початку тижня стартували ремонтні роботи на вулиці Хуторівці, передає кореспондент ІА Дивись.info. Востаннє цю частину дороги ремонтували у 1984 році, тож за 35 років експлуатації вона добряче зносилася.

Ремонт на Хуторівці передбачає заміну інженерних мереж (каналізація, водопровід), облаштування дорожнього покриття та облагородження простору. Роботи проводить підрядна організація ТзОВ «Онур» на замовлення ЛКП «Львівавтодор». Договірна вартість робіт становить 125, 5 млн грн. Триватимуть роботи до 30 вересня 2020 року.

Як зазначила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, сихівчани довго чекали на цей ремонт.

Упродовж лютого-березня підрядники планують підготувати мережі. А у квітні розпочати прокладати велодоріжки, у травні - замінювати дорожнє полотно. Щоб не створювати додаткового дискомфорту для водіїв та всіх учасників дорожнього руху, роботи проводитимуть поетапно: спершу ремонтуватимуть праву смугу, у цей час двосторонній рух відбуватиметься на іншій стороні дороги. Зупиняти рух транспорту не планують. Коли закінчать роботи по праву сторону дороги, розпочнуть протилежну.

Ірина Маруняк зазначає: станом на сьогодні, 30 січня, працівники прокладають інженерні мережі, погода дозволяє це робити.

На Хуторівці облаштують тролейбусну мережу до проспекту Червоної Калини. Буде тролейбусний маршрут, що сполучить Наукову та Сихів. Це спростить добирання мешканців мікрорайону.

Буде тролейбусний маршрут, що сполучить Наукову та Сихів

Крім вулиці Хуторівка, тривають ремонтні роботи на Шевченка, Миколайчука, Білогорща. А вже навесні планують приступити до ремонту вул. Бандери.

«Проведено тендер щодо ремонту вул. Б. Хмельницького, також плануємо завершити площу Двірцеву, її ліву частину, якщо дивитися на вокзал. Вулицю Курмановича також плануємо завершити найближчим часом. Уже прокладено нижній шар асфальту, залишився фінальний верхній шар. Це є перша частина Курмановича. Також вже проведено тендер на облаштування другої частини Курмановича, її будуть ремонтувати влітку і закінчать до кінця року», - пояснила Маруняк.

Упродовж року, каже чиновниця, завершать ремонт велодоріжок на Чорновола та Княгині Ольги.

30 січня також стартували роботи на квазі-кільці, що на вулиці Шевченка. Йдеться про частину проекту від вулиці Залізничної до вулиці Левандівки. Тут дорогу не перекриватимуть. Упродовж червня-липня стартує другий етап ремонту Шевченка: на відтинку вулиці Шевченка від сторони церкви Анни до вулиці Ярослава Мудрого. Третій етап передбачає ремонт від вулиці Ярослава Мудрого до вулиці Левандівки.

Кожен етап передбачає заміну каналізаційних мереж: колекторів, каналізаційних, газових, водопровідних мережі; облаштування якісного дорожнього покриття та громадського простору.

Крім того, на вулиці Шевченка проведуть додаткові трамвайні колії та мережі, облаштують тротуари, висадять дерева.

Для того, щоб гості міста і львів'яни змогли комфортно гуляти містом, упродовж року також відремонтують вулицю Чернівецьку, що межує із площею Двірцевою.

«Люди дуже чекали, що ми розпочнемо ремонт вулиці Шевченка і ми розпочинаємо вже, щоб у весняний час максимально працювати щодо дорожнього покриття», - пояснює чиновниця.

На проектування і капітальний ремонт вулиць буде витрачено близько 1 мільярда гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: