Які свята відзначають 30 січня (іменини, народні прикмети)

h_ua_den_specinfovsu

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 30 січня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 30 січня в Україні і світі.

Свята та події 30 січня

День спеціаліста військово-соціального управління Збройних Сил України. Органи соціально-психологічної та виховної роботи Збройних Сил України є невід’ємною частиною цілісного військового організму, їх діяльність спрямована на підвищення боєздатності Збройних Сил України.

Народився Всеволод Нестайко (1930). Письменник, класик сучасної української дитячої літератури.

Народилася Оксана Мешко (1905). Відома учасниця опозиційного руху в Україні в повоєнний період, дисидент, голова Української Гельсінської групи в період масових арештів з боку КДБ в кінці 1970-х років.

Народився Володимир Антонович (1834). Український історик, археолог і етнограф, один із засновників української історіографії.

Іменини 30 січня

Цього дня іменини святкують: Антон, Антоній, Єгор, Юрій, Георгій, Іван та Антоніна.

Народні прикмети 30 січня

  • Якщо на Антона встановлювалася тепла погода, то говорили, що чекати наступного дня потужних морозів.
  • «Антон хитрий з усіх боків» – таке прислів’я існувала в давнину.
  • На Антона і Антоніну пекли спеціальні круглі колобки з толокна і пригощали ними дітей – щоб швидше літо настало, адже колобки символізували сонце.
  • Якщо весь день була відлига – чекайте ранньої весни і гарного улову риби.
  • Якщо сонце з’явилося тільки опівдні, слід очікувати ранньої весни.
  • Йде сніг – прикмета до того, що весна буде пізньою.
  • Якщо білки 30 січня збираються зграйками в одному дуплі, то морози будуть сильними і надовго.
  • Лиса лягла на сніг – бути холоду.
  • Гучний щебет синиць вранці також віщує похолодання.
  • Якщо місяць лише зрідка визирає з-за хмар – можна сподіватися на гарний урожай зернових культур.

Гороскоп 30 січня

Овен

Овни, спробуйте сьогодні вийти з дому на 15 хвилин раніше. Так ви встигнете не лише вчасно приїхати на роботу, а й насолодитися ранковою кавою з колегами без переживань, пов'язаних зі списком завдань. Він, власне, накопичився чималенький, тож рекомендуємо цього дня правильно розставляти пріоритети, аби встигнути все та навіть трохи більше!

Телець

Тільцям у цей день варто трішки розслабитися. Ви надто багато працюєте, через що на себе часу практично не залишається. Спробуйте розподілити завдання по мірі їх важливості. Спочатку беріться за ті, які потребують нагального втручання, а потім уже займіться простими справами. Головне – не боятися відкласти щось не вельми важливе на завтра. Вечір зорі рекомендують провести з користю для себе.

Близнюки

Близнюки надто багато працювали у першу половину тижня, тож зорі рекомендують їм добряче відпочити. Не обов'язково цілий день лежати вдома. Можете сходити з друзями або рідними в кіно. Не зайвими будуть і посиденьки на каві. Головне – отримуйте задоволення від того, чим ви займаєтесь, а також не забувайте про накопичення позитивних емоцій на цілий тиждень!

Рак

Ракам слід присвятити достатньо часу власному здоров'ю. Починайте з простого: одягайтесь по погоді, адже застудитися зараз надзвичайно просто. Не варто забувати й про здоровий та збалансований сніданок, який додасть енергії для нових звершень. Вечір присвятіть саморозвитку: візьміться за хороше та якісне чтиво або ж перегляньте якусь круту документалку, яка змінить ваше життя!

Лев

Левам зорі рекомендують запастися терпінням і налаштуватися на шалену кількість роботи. Сьогодні ви будете просто засипані справами та клопотами. Втім, засмучуватися не слід, адже ви впораєтеся з ними усіма. Головне – правильно розставляти пріоритети, а також не відволікатися на всілякі дурниці, які можуть вкрасти у вас достатньо часу!

Діва

Дівам зорі рекомендують сьогодні присвятити максимум уваги роботі. Аби досягнути бажаного вам потрібно буде у цей день неабияк попітніти. Лише з таким підходом ви зможете не лише досягнути бажаного, а й залишити достатньо вільного часу для відпочинку та розваг увечері. Власне, його бажано присвятити коханій людині!

Терези

Терезам слід бути обережними зі своїми бажаннями, адже у цей день більшість із них можуть здійснитися. Головне – вірити та робити перший крок назустріч бажаному успіху та щастю. Власне, якщо ви давно мріяли про підвищення на роботі – не соромтесь поговорити про це з керівником. Знайдіть слушну мить, обґрунтуйте своє побажання та налаштуйтесь на позитив!

Скорпіон

Скорпіонам доведеться у цей день добряче попітніти, аби зробити все те, що ви плануєте. Втім, витрачені сили будуть того варті, адже результат тішитиме вас не один день. Вечір зорі рекомендують присвятити відпочинку. Не зайвими будуть гаряча ванна, а також склянка смачного та запашного какао.

Стрілець

Стрільцям слід прислухатися до свого внутрішнього "Я". Саме воно сьогодні допоможе вам не лише зробити правильний вибір, а й отримати максимум користі від того, чим ви займаєтесь. Також цей день надзвичайно сприятливий для прийняття серйозних рішень, тож не баріться, аби не втратити нагоду визначитися з тим, що ж робити далі!

Козеріг

Козерогам сьогодні можна максимально розслабитися, адже ви надто багато працювали протягом першої половини тижня. Зараз у вас є можливість пожинати плоди своїх старань. Також зорі віщують приємну звістку, яка може перевернути ваш світ з ніг на голову. Головне – не боятися змін, а також налаштуватися на позитив!

Водолій

Водоліям у цей день необхідно зберігати спокій, а також налаштуватися на позитив. Пам'ятайте про те, що не завжди виходить саме так, як цього хочете ви. Втім, у вас завжди є можливість зробити все для того, аби результат задовольнив саме вас. Будьте наполегливими та впевнено йдуть до своєї мети. Лише це дозволить вам отримати максимум!

Риби

Рибам сьогодні варто бути обережними під час спілкування з рідними та близькими. Саме у цей день ви можете бути надто різкими з тими, кого любите, що може не вельми позитивно вплинути на ваші взаємини. Якщо вас щось обурює – не поспішайте влаштовувати ґрандіозні розбірки. Для початку видихніть та полічіть до десяти. Це дозволить не наговорити зайвого. Пам'ятайте, що слово – не горобець...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: