Депутат від «Слуги народу» вимагає покарати волонтерку, яка не хотіла дивитися в автобусі російський серіал

83594762_185718159470776_3320886288273375232_o

Народний депутат від «Слуги народу» Євгеній Брагар звернувся до поліції із заявою щодо притягнення до відповідальності волонтерки аеророзвідки Анастасії Конфедерат через російську мову.

Про це нардеп сам написав на своїй сторінці Фейсбуку.

«Подав заяву щодо скоєння злочину, передбаченого статтею 161 Кримінального Кодексу. Заяву подано щодо висловлювань Настьонко Конфедерат про те, що російська мова не повинна лунати в Україні. Дане висловлювання є дискримінацією за мовною ознакою. Не має жодного значення, яку саме мову дискримінують. За умови дискримінації української чи будь-якої іншої мови реакція була б така сама. Ксенофобії та дискримінації не місце в Україні. Україна - це спільний дім для всіх її громадян без огляду на мову спілкування, віросповідання чи національне походження. Так було, так є і так буде завжди!» – написав нардеп.

Нагадаємо, двоє дівчат – госпітальєрка Ярина Чорногуз та волонтерка аеророзвідки Анастасія Конфедерат, які їхали з Луцька до Києва з похорону загиблого на Донбасі Миколи Сорочука, були змушені посеред траси вийти з автобуса через незгоду водія і пасажирів вимкнути російський серіал.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: