Двоє осіб, що повернулися з Китаю на Львівщину, мають симптоми ГРВІ

IMG_9862-1-696x464-696x464 (1)

Станом на п'ятницю, 31 січня, на території Львівської області перебувають двоє осіб, що повернулися на Львівщину з Китаю і мають симптоми ГРВІ.

Про це заявив очільник департаменту здоров'я Львівської ОДА Андрій Васько під час брифінгу з журналістами щодо поточного стану санітарно-епідеміологічної ситуації у регіоні, передає ІА Дивись.info.

«Станом на сьогодні є дві особи, котрі повернулися з Китаю і мають симпотми ГРВІ, - розповідає Андрій Васько. - Однак вони не перебували на території спалаху захворювання. Медики госпіталізували пацієнтів у інфекційну лікарню, провели експрес-тести на грип».

Згідно з результатами тестів, пацієнти на грип не хворіють. Інші проби та аналізи відібрали та надіслали до Центру громадського здоров'я МОЗ України.

«Сьогодні стан здоров'я осіб є близьким до задовільного, наявні легкі катаральні симптоми», - зазначив Васько.

Відповідно до наказу МОЗ та ВООЗ, до осіб, які можуть бути небезпечні з точки зору поширення коронавірусу належать ті особи, які повернулися з визначеної провінції Ухань в Китаї і мають катаральні явища (риніт, тонзиліт, ларингіт, фарингіт) або контакт з підтвердженими випадками захворювання на коронавірус і мають грипоподібні симтоми.

За словами очільника департаменту, на території області найкраще готова до перевірки, спостереження та лікування випадків з підозрою на коронавірус обласна інфекційна лікарня.

«Тут є можливість забезпечити боксовані палати, щоб ізолювати пацієнтів з підозрою на коронавірус на інші небезпечні захворювання. Всі аналізи проводяться спільно з обласною клінічною інфекціною лікарнею та львівським підрозділом МОЗ України і за потреби аналізи скеровуються до Києва, до Центру громадського здоров'я», - пояснив Васько.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: