Креативна фудзона: виконком дозволив реконструкцію трамвайного депо на Вітовського

20576-25ecd17d

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив реконструкцію трамвайного депо на вулиці Вітовського.

Зокрема, виконком видав ТзОВ «Лем Стейшн» містобудівні умови та обмеження  на реконструкцію частини нежитлової будівлі під літерою «А-3» (монтажні електричні цехи, медпункт) для реалізації інвестиційного проекту «Реконструкція трамвайного депо з метою створення інноваційно-креативного простору» на вул. Д. Вітовського, 57 у м. Львові, передає ІА Дивись.Info.

Йдеться про першу чергу реконструкції трамвайного депо площею 2000 кв.м. Як розповів директор ТзОВ «Лем Стейшн» Михайло Лемак, 30% площі будуть відведені під фудзону, решту займатиме зона коворкінгу.

«Сама коровкінг зона буде поділена на кілька рівнів. Будуть відкриті місця для фрілансерів, окремі зали для проведення різних заходів. Ми досліджували стан будівель і після консультацій з фахівцями вирішили зону мейкерспейс, яка мала бути у цій будівлі перенести в краще місце - ангар. А зону, яка вивільнилася виділити під гастрономію, яка є необхідною для забезпечення діяльності всього комплексу. Такі зміни не суперечать інвестиційному договору, підписаному раніше», - пояснив Михайло Лемак.

Втім, такі зміни викликали запитання у членів виконкому.

«Я хочу побачити креативний простір, а бачу, що перший поверх – комерція, два рівня – кафе, переговорні, офісні приміщення і так далі. Це фактично торгово-офісні приміщення. Багато підприємців у Львові ще заплатили б кошти за те щоб впорядкувати цей об’єкт. Я не готовий підтримати цей проект, бо хотілося б побачити все не шматками, а в комплексі», - заявив секретар ради Анатолій Забарило.

«Цей проєкт не буде типовим офісним простором. По суті, це буде місце, де перетинатимуться фахівці різних креативних індустрій, місцем, де будуть генеруватися ідеї. В цьому креативному просторі працюватимуть фахівці IT, дизайнери, архітектори, та інші працівники креативних індустрій. Відбором компаній займатиметься один із засновників ТзОВ «Лем Стейшн» Олег Мацех.  Близько 20% приміщень піде на соціальні, некомерційні цілі», - пояснив Михайло Лемак.

«Ви маєте представити на виконком чіткий фінальний вигляд, що там має бути в середині, який має бути функціонал, бо ми йшли на інвестиційний конкурс з метою створити креативний простір. Хочемо ми того чи ні, місто не є добрим управителем установ, які мають бути на межі бізнесу, креативності. Приватний бізнес це робить набагато простіше. Інтерес міста при цьому простий: по-перше, отримати якісно відремонтовану будівлю, яка лишається у власності громади; по-друге, створити якісні креативні робочі місця, які дадуть поштовх; по-третє, отримати якісну сплату податку до місцевого бюджету. Для мене особисто це є соціальний проєкт. Грошей ви на тому не заробите. Але потім ми будемо згадувати, що ви серйозні благодійники, інвестували кошти в громаду. Я розумію, що дехто з людей, які є в цьому проєкті, думають як заробити. Хлопці не заробите ви на цьому коштів. Ви повинні поставити собі пам’ятник за життя», - заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, 4 січня 2019 року виконком затвердив інвестиційний договір рна реконструкцію трамвайного депо. ТзОВ «Лем Стейшн» отримало в оренду на 50 років територію трамвайного депо площею близько 4,9 тис кв.м, а також будівлю на вул. Братів Тимошенків, 4. Після введення в експлуатацією хоча б однієї реконсмтруйованої споруди ТзОВ «Лем Стейшн» почне сплачувати фіксовану орендну плату – 2 млн.грн у рік, яка не збільшуватиметься із зростанням вартості приміщень. Своєю чергою інвестор відмовився від права викупу приміщень у майбутньому, відтак вони залишатимуться у комунальній власності.

ТзОВ «Лем Стейшн» засноване у 2016 році. Його засновниками є шестеро осіб:

Марк Зархін – відомий львівський ресторатор;

Тарас Кицмей – співзасновник ІТ-компанії SoftServe;

Тарас Добрянський – колишній позаштатний радник міського голови Львова, львівський готельєр, якого пов'язують зі скандалом довкола одного з найдорожчих готелей міста – «Леополіс»;

Олег Дрінь – представник Фінської інвестиційної компанії K.Hartwall Invest, керував такими проектами у Львові як «Леополіс»та ««Опера Пасаж»;

Дмитро Косарєв – один зі співзасновників ІТ-компанії N-iX у Львові та Lviv QA School;

Олег Мацех – екс-директор ЛКП «Лев», колишній експерт «Реанімаційного пакету реформ».

Розмір статутного Фонду ТзОВ «Лем Стейшн» становить 3 млн.грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: