Прокуратура просить знову посадити рецидивіста, котрого випустили достроково

18-zlodii
фото ілюстративне

Прокуратура Львівської області звернулась до апеляційного суду щодо незаконності рішення суду першої інстанції.

Інцидент трапився ще у січні 2018 року у місті Дрогобич, що на Львівщині, повідомляє пресцентр відомства. 25-річний чоловік, перебуваючи у квартирі потерпілої, вкрав її майно вартістю тисячу гривень.

Дрогобицький міськрайонний суд покарав злодія за ч.2 ст.185 КК України (крадіжка-таємне викрадення чужого майна, вчинена повторно) та присудив винуватцю 2 роки позбавлення волі.

Проте керуючись ст.75 КК України (Звільнення від відбування покарання з випробуванням) його звільнили від реального відбування покарання з випробувальним терміном 2 роки.

«І все б нічого, якби фігурант вчинив злочин вперше, зрозумів помилки і став на шлях виправлення, - йдеться у повідомленні Прокуратури. - Але підозрюваний був вже й раніше судимий тим паче, не один раз. Прокурорів обурило рішення суду першої інстанції і вони подали на апеляцію».

Перевіряючи законність вироку місцевого суду, апеляційний суд врахував неодноразове притягнення злодія до кримінальної відповідальності, наявність незнятих та непогашених судимостей за раніше скоєні ним умисні злочини (рецидив злочинів), у тому числі аналогічні корисливі злочини, а відтак ухвалив новий вирок та обрав обвинуваченому покарання у виді 2 років позбавлення волі.

Апеляційний суд ухвалив вирок і крадій відбуватиме покарання у виді позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: