Самбірчанка стала першою військовою диригенткою

дирегент

В Україні з'явилась перша жінка-військовий диригент із Львівщини. Уляна Созанська —  родом із Самбора. Дівчина з дитинства обожнює музику, співала в церковному хорі. Успішно закінчила музичну школу, а згодом — училище. Могла без зусиль вступити в консерваторію.

В Україні з'явилась перша жінка-військовий диригент. Уляна Созанська — родом із Самбора. Дівчина з дитинства обожнює музику, співала в церковному хорі. Успішно закінчила музичну школу, а згодом — училище. Могла без зусиль вступити в консерваторію.

Натомість у 2014 році, несподівано для всіх, вступила до Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного на кафедру військових диригентів. Адже в Україні точиться війна і Уляна осторонь стояти не збиралася. Після успішного закінчення військового вишу розпочала службу у Вінниці. Вона стала першою жінкою — військовим диригентом ЗСУ, - повідомляє у соцмережі Армія FM.

Нині від помаху руки 25-річної Уляни залежить злагоджена гра музичного колективу. Лейтенант Созанська керує військовим оркестром. Разом зі своїми колегами їздить у район проведення Операції об’єднаних сил, з концертами виступає перед бійцям та цивільним населенням Донбасу, розвиває військово-музичне мистецтво. Дівчина мріє, щоб швидше настав час, коли українські воїни слухатимуть хорошу музику, а не воєнні канонади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: