У Львові суддям провели семінар про домашнє насильство

семінар

Сьогодні, 31 січня, у Львівському регіональному відділенні Національної школи суддів України відбувся семінар для суддів апеляційних та місцевих загальних (окружних) судів на тему «Обмежувальні заходи, що застосовуються до осіб, які вчинили домашнє насильство: перспективи розвитку»

, - повідомляють у Львівській ОДА.

До учасників семінару звернулись заступниця директора Львівського регіонального відділення Національної школи суддів України Галина Манюк, заступниця голови Центру «Жіночі перспективи» Марта Чумало та директор департаменту соціального захисту населення Львівської обласної державної адміністрації Наталія Кузяк.

«Минулоріч в області зафіксовано 6646 звернень з приводу домашнього насильства, що на 40% більше, ніж зафіксовано у 2018 році. Це говорить про те, що люди врешті усвідомили цю проблему і почали звертатись по допомогу. І вони повинні розуміти та володіти достатньою інформацією, що є чіткі механізми надання такої допомоги. Саме така допомога, окремим людям чи в цілому сім'ям, стане поштовхом для їх особистих змін та змін у їх сімейному житті. Сподіваюсь, що цей семінар буде результативним не тільки в контексті обговорення механізмів чи прийняття рішення щодо покарання кривдника, а саме у контексті реальної допомоги цим сім’ям» - зазначила Наталія Кузяк.

Представниці громадської організації «Центр «Жіночі перспективи» Марта Чумало та Галина Федькович у форматі міні-лекцій розповідають учасникам про основні психологічні моделі, пов’язані з насильством (з точки зору кривдників), основні характеристики та особливості кривдників та їх врахування при розгляді справ, пов’язаних з домашнім насильством.

Суддя Буського районного суду Львівської області Ганна Шендрікова акцентує увагу учасників семінару на направлення судом на проходження програми для кривдників при розгляді справ про притягнення до відповідальності за вчинення домашнього насильства, а керівник громадської організації «Осоння» Віктор Баландін представить діючу у Львівській області програму для кривдників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: