Які свята відзначають 31 січня (іменини, народні прикмети)

20180312_yuvelir_1

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 31 січня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 31 січня в Україні і світі.

Свята та події 31 січня

Міжнародний день ювеліра. Професія ювеліра - одна з найдавніших, адже люди завжди любили себе прикрашати. Перші прикраси виготовляли з різноманітних підсобних матеріалів, що піддаються обробці примітивними інструментами того часу.

Народився Андрій Парубій (1971). Український політик та громадський діяч. Чинний Голова Верховної Ради України (з 14 квітня 2016).

Після тривалої хвороби у Празі помер Іван Пулюй (1918). Знаменитий український та австро-угорський фізик, електротехнік, винахідник і громадський діяч. Перший український фізик світового рівня. Перший перекладач Біблії та Псалтиря на українську мову.

Іменини 31 січня

Цього дня іменини святкують: Кирило, Оксана, Марко, Дмитро, Омелян, Іларіон, Максим, Охрім, Маркіян, Марія, Афанасій, Опанас, Олексій.

Народні прикмети 31 січня

  • Заметіль у цей день віщує прихід пізньої весни
  • Якщо на Афанасія відлига – літо буде непогожим, і урожай картоплі буде дуже поганим
  • Ворони 31 січня кружляють зграями високо – мороз протримається достатньо довго
  • Якщо людина народилася 31 січня, щоб захистити себе від злих сил, повинна носити талісман з аквамарином і гранатом
  • Якщо на Афанасія захід – чистий, і в цей день вдарив мороз – прикмета до того, що морозна погода протримається ще дуже довго
  • Якщо хлопець не встиг посвататися до вподобаної дівчини до 31 січня, то до Масляної весілля не зіграють
  • В цей день не можна проводити операції – можливо нещастя. Судитися також не слід
  • Якщо на Афанасія охрестити хлопчика – це погана прикмета, оскільки в майбутньому можна накликати на нього чоловічу слабкість
  • Справляти новосілля 31 січня – в новому будинку будуть сварки
  • Ввечері на побачення краще не йти – відьма може вкрасти
  • Якщо людина народиться в цей день, то буде хорошим воїном
  • Якщо опівдні 31 січня виглянуло сонце – бути ранній весні. Хурделиця – весна буде пізньою
  • Захід на ясному небі – будуть сильні і тривалі морози
  • Якщо навколо місяця і сонця 31 січня – коло, буде ще більше похолодання.

Гороскоп 31 січня

Овен

Овни, сьогодні вас очікує форс-мажор. Відбудеться криза, але сприймайте її, як необхідний елемент подальшого розвитку. Проте, якщо занадто довго закривати очі на ситуацію, вона нагадає про себе досить жорстко. Не доводьте до такого.

Телець

Сьогодні центральне місце в планах Тельців буде займати пошук задоволень. І не тільки духовних. Куди ймовірніше, що з самого ранку в голову Тельців буде раз у раз закрадатися зрадницька думка про те, щоб з'їсти що-небудь смачненьке і аж ніяк не корисне.

Близнюки

Сьогодні Близнюки можуть знайти відповідь на сакраментальне питання: Куди йдуть гроші? Шкода тільки, що одної відповіді тут мало. Непогано було б ще знайти спосіб як-небудь залатати цей витік, поки він не перетворив гаманець на справжню чорну діру.

Рак

Сьогодні Ракам краще рідше з'являтися на людях, особливо в великих компаніях. На жаль, з одного боку, в цей день вас буде тягнути на спілкування, з іншого ж є великий ризик в розмовах непомітно втягнутися в неприємне з'ясування стосунків.

Лев

Сьогодні Лев може з подивом виявити в собі схильність до пуританства. У цей день його погляди на правила пристойності можуть бути неабияк гіпертрофовані. Двозначні жарти і натяки (неважливо, на чию адресу вони спрямовані) будуть викликати у Левів роздратування.

Діва

Для Дів це стабільний і цілком вдалий день. Новий прорив малоймовірний, зате ви можете максимально викластися в уже заданому напрямку. Ваша впевненість в собі або в своїх помічниках буде обґрунтована. У вашому розпорядженні будуть помічники, а під рукою потрібні інструменти.

Терези

Чудовий день для того, щоб Терези подумали про майбутнє! Втім, для початку треба доробити справи в сьогоденні, які висять над ними, як дамоклів меч, заважаючи рухатися далі. Зорі гороскопу кажуть, що найбільш ефективною для Терезів виявиться робота по дому.

Скорпіон

Сьогодні головним ворогом Скорпіонів може стати його власний язик! Не треба говорити оточуючим в очі все, що ви думаєте. Навіть якщо у вас немає намірів нікого образити, сьогодні ви можете випадково зачепити чиюсь хвору струну.

Стрілець

Стрілець ризикує на власному досвіді відчути всі тяготи сибаритства і епікурейства. Утриматися від спокуси обтяжити свою фігуру і совість якоюсь смачною висококалорійною стравою буде особливо важко. Так що якщо Стрілець налаштований на боротьбу з кілограмами, сьогодні йому краще не з'являтися в тих місцях, де смачно пахне.

Козеріг

Сьогодні Козерогам варто як слід пофантазувати! Зорі гороскопу нагадують їм: щоб досягти багато чого, треба час від часу виходити за рамки і давати волю своїм мріям. День ідеально підходить для того, щоб досхочу помріяти про майбутнє.

Водолій

Сьогодні Водолія можуть долати найрізноманітніші питання, за значимістю зіставні з сакральним питанням про сенс життя. Однак, Водолію краще на час переключити свій мозок на що-небудь простіше й практичне. Повеселіться з друзями, проведіть час з другою половинкою.

Риби

Сьогодні з самого ранку Рибам може не давати спокою якась глобальна ідея. Риби будуть обмірковувати її цілий день, виношуючи, як мати виношує дитину, однак, швидше за все, до самого вечора з цієї ідеї так нічого путнього і не народиться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: