Епідемія коронавірусу: ВООЗ зафіксувала першу смерть за межами Китаю

20C9FEA1-0474-4622-B787-1561B1513BD8
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

На Філіппінах підтвердили смерть чоловіка, зараженого новим коронавірусом 2019 nCoV. Це перший епізод загибелі від хвороби за межами Китаю.

Як повідомляє Уніан, 44-річний чоловік помер від викликаної вірусом пневмонії. Загиблий побував в місті Ухань, де почався спалах епідемії. Всього на Філіппінах зафіксовано два випадки захворювання. Друга хвора - 38-річна супутниця загиблого.

Зазначається, що це перша смерть серед більш ніж 130 випадків захворювання коронавірусів за межами Китаю. Водночас, в Китаї кількість заражених перевищила 14 тисяч осіб. Від хвороби загинули 304 людини.

Та за повідомленням ВВС, влада заявила, що до вечора суботи в провінції Хубей зафіксували ще 45 смертей, тобто загальна кількість загиблих у країні зросла до 304.

Загальна кількість інфікованих у Китаї наразі становить 14 370 - такі дані Національної комісії з охорони здоров'я повідомило державне телебачення.

За підрахунками університету Гонконгу, загальна кількість випадків може бути набагато вищою за офіційні дані. У місті Ухань, що стало епіцентром спалаху, могли заразитися понад 75 000 людей, кажуть експерти.

УП додає, що за даними МОЗ, підтверджено 155 випадків завезення нового коронавірусу за межами Китаю, з них 23 випадки у країнах Європи (8 - Німеччина, 6 - Франція, 2 - Італія, 2 - Росія, 2 - Великобританія, по 1 в Іспанії, Фінляндії та Швеції).

В Україні жодного підтвердженого лабораторно випадку нової коронавірусної інфекції не зареєстровано.

У МОЗ повідомили також, що 2 лютого оперативний штаб МОЗ проведе чергове засідання з обговорення проєкту Національного плану протиепідемічних заходів реагування на поширення випадків інфекційних хвороб, спричинених новим коронавірусом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: