На Львівщині створили ще одну прийомну сім’ю

дитбудинок

У Пустомитівському районі створили нову прийомну сім’ю. Відтак, у родину влаштували трьох дітей, позбавлених батьківського піклування, які між собою є рідними братами та сестрою.

Про це повідомив начальник служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації Володимир Лис, - повідомляє пресслужба ЛОДА.

Зазначимо, що на території Пустомитівського району функціонує 1 дитячий будинок сімейного типу та 5 прийомних сімей в яких виховуються та проживають 16 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Довідка

Дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Загальна кількість дітей (власних та вихованців) у дитячому будинку не повинна перевищувати 10 чоловік.

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування перебувають у дитячому будинку сімейного типу до досягнення 18-річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічному, вищому навчальному закладі I-IV рівня акредитації – до 23 років або до закінчення відповідних навчальних закладів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: