ОТГ-лідери залучення коштів з обласного бюджету Львівщини

IMG_3756

Колонка Дарії Зубрицької, експертки із висвітлення і комунікації Львівського регіонального офісу Програми U-LEAD.

Завершився відбір проєктів у рамках обласного Конкурсу місцевих ініціатив. На 2020 рік Конкурсна рада з питань реалізації Програми проведення обласного конкурсу проєктів місцевих ініціатив затвердила 1111 потенційних переможців із 2609 поданих заявок.

Для реалізації Програми із обласного бюджету виділили 134,4 млн грн. Загальна вартість проєктів – 295,3 млн грн, а небюджетний внесок становить 75,5 млн грн.

Об’єднані територіальні громади активно беруть участь у конкурсі. Цьогоріч серед абсолютних лідерів за кількістю підготовлених заявок – Бібрська ОТГ, де автори проєктів написали 50 проєктних заявок, переможними із них стали 30. Серед лідерів максимально переможних проєктів – Мурованська ОТГ (14 з 15), Мостиська ОТГ (15 з 17), Тростянецька (6 з 7). Дехто подав небагато, однак усі стали виграшні, як, наприклад, Бабинська (3 з 3), Великомостівська (4 з 4), Воле-Баранецька (4 з 4), Волицька (3 з 3), Дублянська (11 з 11), Луківська (9 з 9), Меденицька (15 з 15), Рудківська (12 з 12), Щирецька (4 з 4) ОТГ.

Загалом громади подали 476 проєктів, з яких 257 стали переможцями. А це, натомість, означає, що понад 34 млн 634 тис грн можуть бути залучені з обласного бюджету. Понад 3 млн 187 тис планує залучити Солонківська ОТГ із 18 переможних проєктів, – і це друга позиція у рейтингу ОТГ за сумою коштів. На третьому місці – Мурованська ОТГ, яка претендує на 2 млн 494 тис із 14-ма переможними проєктами.

Директорка Львівського регіонального офісу Програми U-LEAD Галина Гречин розповідає, що об’єднані територіальні громади активно працюють над залученням коштів з усіх можливих джерел, і в тому числі із обласного бюджету.

«Слідкуючи за позитивною динамікою нарощення потенціалу залучення, ми відзначаємо ефективність і нашої роботи із посилення кадрової спроможності. Адже цій тематиці було присвячено десятки навчальних заходів, зокрема в нашому центрі», – зазначила вона.

Для цього потенційні переможці до 17:00 год. 14 лютого 2020 року мають подати рішення органів місцевого самоврядування про забезпечення бюджетного співфінасування у розрізі проєктів до Львівської облради на електронну адресу: [email protected].

Після того, як всі надішлють вищезгадані рішення, відбудеться засідання Конкурсної ради, де і затвердять перелік переможців.

Нагадаємо, що суб’єктами подання є органи самоорганізації населення, громадські організації, благодійні фонди, ініціативні групи, сільські, селищні ради, а також ради об’єднаних територіальних громад, міські ради, структурні підрозділи районних державних адміністрацій та міських рад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: