Товариство «Турківщина» у Львові відзначило своє повноліття

84336345_627298218028814_8135424041587572736_n

У неділю, 2 лютого, товариство «Турківщина» у Львові відзначило повноліття.

Як повідомляють організатори, рівно 18 років тому – 02.02.2002 року – вперше зібралися вихідці з Турківщини, яких у різні періоди за різних обставин колись доля закинула у Львів.

Цьогорічні урочистості за традицією розпочалися Літургією у храмі Успіння Пресвятої Богородиці.

Учасників товариства з нагоди повноліття привітав голова організації, доцент юридичного факультету ЛНУ ім. І. Франка, заслужений юрист України Йосип Богдан.

«Нині серед учасників товариства – знамениті на всю Україну посадовці, керівники обласних підприємств, установ, організацій, економісти, науковці, медики, бізнесмени. І ось уже вісімнадцять літ ця нині потужна у місті Лева громадська організація впевнено реалізує свою основну мету, надаючи різноманітну допомогу землякам, сприяючи відтворенню культурних та етнічних традицій Турківщини, її соціально-економічному розвитку, бере активну участь у підготовці та проведенні Всесвітніх Бойківських фестин та інших заходів», – зазначив Йосип Богдан.

Як відомо, на цей час товариство «Турківщина» налічує близько п’яти сотень учасників, які народилися на Турківщині, а зараз живуть та працюють у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: