Туреччина допоможе Україні фінансово щодо армії

263C95B0-EBA0-4475-A711-304A47394496_cx0_cy8_cw0_w1023_r1_s

Українські війська отримають фінансову допомогу від Туреччини.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час спільного брифінгу з турецьким президентом Реджепом Ердоганом, передає «Радіо Свобода».

«Сьогодні ухвалено важливу угоду про військово-фінансове співробітництво, за якою українське військо отримає фінансову допомогу від турецьких партнерів. Ми щиро вдячні за це. Серед іншого ми з президентом Ердоганом домовилися надати імпульс співпраці в авіаційній галузі, зокрема щодо будівництва та постачання літаків АН-178. Окрему увагу приділено сьогодні посиленню безпеки в Чорноморському регіоні», – заявив президент.

Він не уточнив суму фінансової допомоги, яку готова надати Анкара.

Перед початком брифінгу міністр оборони України Андрій Загороднюк та міністр казначейства та фінансів Туреччини Берат Албайрак підписали Угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Туреччини про військово-фінансове співробітництво. Крім того, сторони підписали протокол між Україною та Туреччиною про надання фінансової допомоги.

Ердоган в ході своєї заяви вчергове зазначив, що Туреччина підтримує територіальну цілісність України.

«Ми сподіваємося, що всі конфлікти будуть розв’язані мирним шляхом в рамках міжнародного права. Ми також готові робити все, аби забезпечити спокй і добробут в нашому регіоні, в тому числі в Україні. В цьому питанні важливу роль відіграє спостережна місія ОБСЄ», – сказав він.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган перебуває в Києві з офіційним візитом 3 лютого. Під час спільного брифінгу вони з Володимиром Зеленським також анонсували прискорення роботи над Угодою про зону вільної торгівлі між двома країнами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: