У Самборі карантин у школах та садочках продовжили до 14 лютого

IMG_9862-1-696x464

Враховуючи попередження медиків, комісія на чолі з міським головою Юрієм Гамаром прийняла рішення про продовження карантину у закладах середньої, дошкільної та позашкільної освіти.

Про це йдеться на сайті Самбірської міської ради.

«Комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла таке рішення з огляду на подальший ріст захворюваності. Кількість звернень лише у дитячій поліклініці за один день зростала більше, ніж на 100 чоловік. Усього ж протягом тижня у 640 пацієнтів діагностовано ГРВІ, а у 57 – грип», - йдеться у повідомленні міськради.

За повідомленням фахівців ДУ Самбірського міськрайонного відділу «Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України», у місті на 70 % перевищено епідемічний поріг.

Зазначимо, крім вищеперерахованих закладів, карантин також оголошується у закладах у музичній та школі ужиткового мистецтв з метою обмеження інтенсивності епідемічного процесу.

Медики закликають за перших ознак хвороби не легковажити, а звертатися до лікарів. «Цьогоріч вірус грипу штаму А має пандемічний характер, тобто надзвичайно швидко передається, - зазначають у повідомленні. - Крім того, захворювання може дати серйозні ускладнення на органи дихання, шлунково-кишковий тракту та центральну нервову систему».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: