Україна відмовилася від виплат по 80 тисяч доларів сім’ям загиблих в Ірані

630_360_1571321704-575

Володимир Зеленський в ефірі ТСН.Тиждень заявив, що Україна відмовилася від виплат по 80 тисяч доларів сім’ям загиблих українців в авіакатастрофі в Ірані.

За словами президента, запропонована сума є занадто маленькою.

«Вони запропонували відразу 80 тисяч доларів кожній родині кожного загиблого, але ми на це не погодилися. Мені здається, що це мало. Коли дружина загиблого каже, що чоловік був єдиний годувальником, а у неї роботи немає і дитині треба вступати до ВНЗ – 80 тисяч доларів – це зовсім мало», – зазначив глава держави.

Зеленський додав, що людське життя не вимірюється ніякими грошима, але Україна подасть позов до міжнародного суду, щоб домогтися більшої компенсації.

«У будь-якому випадку буде міжнародний суд, в будь-якому випадку буде компенсація, частина компенсації. Від нашої держави ми, що могли відразу дати кожній родині по 200 тисяч гривень. Друга частина компенсації – від компанії Міжнародні авіалінії України через страхові компанії. Там складна ситуація, страховим компаніям нелегко зараз з іранською стороною працювати, оскільки Іран під санкціями», – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: