В Україні розробляють тести для виявлення коронавірусу

вірус

Науковці київської лабораторії Diagen, яка займається дослідженнями в галузі молекулярної генетики, працюють над розробками тест-систем для виявлення коронавірусу 2019nCoV.

Про це в повідомляє Укрінформ із посиланням на наукового директора молекулярно-генетичної лабораторії Diagen Олександра Коляду.
«Ми займаємося цією розробкою вже з 24 січня, з того дня, коли китайські дослідники виклали в інтернет послідовність геному вірусу, тобто ту базу, по якій стало можливим цей геном зробити. І вже після цієї дати у світі всі почали ці тести розробляти. На даний момент розробка наборів цих тестів знаходиться на якомусь етапі в Німеччині, на якомусь етапі в США. Але ВООЗ рекомендує розробляти такі набори в кожній країні самостійно, для того, щоб їх було багато і всім вистачило, не було проблем з транспортуванням. ...За моїми розрахунками, до кінця цього тижня ми можемо вже мати такі набори й зможемо оперативно виявляти (вірус - ред.)», - сказав Коляда.

Він зазначив, що потужності лабораторії дозволяють виготовити необхідну кількість тестів для забезпечення відповідних лабораторій в областях.

«Поки що, за нашими розрахунками, ми зможемо забезпечити кожну область такими наборами. Якщо вірус буде і надалі поширюватися і буде така необхідність, то, звичайно, ми готові співпрацювати з державними установами, поки що такої необхідності немає», - сказав Коляда.

За його словами, один набір розрахований на 50 тестувань, час тестування становитиме 4 години від моменту надходження зразка до відповідної лабораторії.

Водночас у Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що не володіють інформацією щодо вітчизняних розробок тест-систем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: