Зеленський анонсував новий обмін полоненими

полонені5

Президент України Володимир Зеленський заявив, що найближчим часом стане відома дата нового обміну полоненими, яких утримують на окупованому Донбасі.

Про це він заявив за підсумками переговорів з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом у Києві, йдеться на сайті «Прямий».

«Обмін наших полонених, я б його назвав поверненням українських громадян додому. Це є нашим одним з пріоритетних завдань. Зараз, дійсно, у нас продовжується обмін, обмін у двох напрямках», — сказав Зеленський.

За його словами, українська сторона в рамках роботи Тристоронньої контактної групи підготувала та передала «дуже великий список» осіб, яких незаконно утримують на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Це список повинен пройти процедуру узгодження на перемовинах у Мінську.

«Я думаю, що найближчим часом будуть дати (обміну - ред.) першої частини наших полонених. Чому першої? Тому що там дійсно дуже багато наших людей», — заявив Зеленський.

Крім того, Зеленський звернувся до турецького лідера з проханням допомогти у звільненні кримських татар, незаконно утримуваних в окупованому Криму і в РФ.

«Україна розраховує на допомогу Туреччини у процесі звільнення політичних в’язнів — наших громадян, зокрема кримських татар», — наголосив президент України.

Нагадаємо, 3 лютого президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган перебуватиме в Україні з робочим візитом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: