Автор українського підручника пояснив, як Кіану Рівз туди потрапив

the-decade-in-content-sad-keanu

Автор підручника «Всесвітня історія 10 клас» (2018 рік) пояснив, як зображення американського актора Кіану Рівза потрапило на фото 30-их років ХХ століття в «Обід на хмарочосі». Ігор Щупак, кандидат історичних наук, директор українського інституту вивчення Голокосту "Ткума" та музею "Пам'ять єврейського народу і Голокост в Україні", присвятив цьому зображенню окремий пост у Facebook.

Автор підручника «Всесвітня історія 10 клас» (2018 рік) пояснив, як зображення американського актора Кіану Рівза потрапило на фото 30-их років ХХ століття в «Обід на хмарочосі». Ігор Щупак, кандидат історичних наук, директор українського інституту вивчення Голокосту "Ткума" та музею "Пам'ять єврейського народу і Голокост в Україні", присвятив цьому зображенню окремий пост у Facebook. Він переконує - мем залишили на сторінках спеціально й тільки уважний читач помітить там актора.

«Коли дизайнер підручника, який спільно зі мною підбирав світлину, показав мені сторінку зі світлиною, «доповненою» Кіану Рівзом, – я спочатку не побачив цієї маленької фігурки. Але потім, помітивши мем, запропонував залишити його.

Я згадав, як наприкінці 1990-х рр., в одному навчальному посібнику було розміщено портрет Октавіана Августа з підписом «Юлій Цезар». За довгі роки використання це помітили і написали про це...нуль читачів», – пише Ігор Щупак.

Нагадаємо, автори підручника «Всесвітня історія» помістили знаменитий мем «Сумний Кіану», на не менш легендарне фото 1932 року «Обід на хмарочосі». Таким чином зображення актора, народженого в 1964 році, потрапило в параграф «США в міжвоєнний період». Цей казус помітили користувачі соцмереж.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: